Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Διαδικτυακές ιστορίες!!!!

 Μπορεί η φυσική παρουσία μας στο σχολείο να έχει σταματήσει προληπτικά, μπορεί να Μένουμε Σπίτι και να έχουμε περιορίσει όλοι τις μετακινήσεις μας , όμως είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το διαδίκτυο και μπορούμε να επικοινωνούμε καθημερινά και να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας. 
 Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της επικοινωνίας έχω δημιουργήσει έναν ψηφιακό τοίχο, ένα Padlet, κι έχουν κληθεί μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων οι γονείς να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια επικοινωνίας μου με τους μαθητές/τριες μου. Ο ψηφιακός μας τοίχος γεμίζει καθημερινά. Μία από τις προτάσεις που είχα κάνει σε μια άναρτηση μου ήταν η δημιουργία ιστοριών από τα παιδιά, βασιζόμενα σε κάρτες.

Μπορείτε να δείτε τις κάρτες στον παρακάτω σύνδεσμο.


 Η πρώτη ιστορία κατέφθασε μαζί με την εικονογράφηση της και ανήκει στον Κωνσταντίνο Σ.



Ο δράκος και ο μαγικός κοκκινολαίμης

Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε ένας δράκος, που τον έλεγαν ΚΡΑΝΚΛ.
Ήταν καλός και το χρώμα του ήταν κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο.
Ένα βράδυ, τον ξύπνησε η μαμά του : «Παιδί μου, ξύπνα, ήρθε η ώρα να πας ένα δώρο σε ένα μωράκι πριγκίπισσα που γεννήθηκε στο βασίλειο του Άβαλορ.» .
Ο Κράνκλ, πήγε στο Jumbo για πουλάκια και πήρε έναν κοκκινολαίμη για το μωρό πριγκίπισσα.
Ξέχασε να βγάλει τον πυτζαμοσκούφο του και πήγε έτσι στο παλάτι.
Συνάντησε το μωρό προγκίπισσα, που το έλεγαν Έλενα και του έδωσε το δώρο του.  Έναν  μαγικό κοκκινολαίμη που θα πρόσεχε την Έλενα από τους κακούς μάγους.  Τον Βίκτωρ, τη Σουρίκη, την Κάρλα και τον Φιέρρο.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

                                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου