Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Το κουτί της Φιλίας - 2019



 Τέλη Νοέμβρη μοιράστηκαν στους μαθητές τα έντυπα με τις καρδιές της Φιλίας καθώς και οι καταστάσεις με τα ονόματα των συμμαθητών τους. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τη δράση και ο ρόλος τους ήταν να υπενθυμίζουν καθημερινά στο παιδί τους να κόβει την καρδιά της φιλίας , να λέει σε ποιον συμμαθητή του την χαρίζει και για ποιον λόγο. Οι γονείς έγραφαν σε ενα χαρτί, όσα τους υπαγόρευε το παιδί και στη συνέχεια αυτά αντέγραφαν πάνω στις καρδιές. Κάθε μέρα έφερναν τις έτοιμες καρδιές στο σχολείο και τις έριχναν μέσα στο κουτί. Αυτό επαναλαμβανόταν μέχρι να ετοιμάσουν όλοι οι μαθητές από μία καρδιά για όλους τους φίλους τους. Η διευκρίνιση που ζητήθηκε από τους γονείς ήταν να μην δέχονται απο τα παιδιά την ίδια αιτιολογία, αναφορικά με την αιτιολογία , στο γιατί δίνω την καρδιά μου σε κάποιον, έτσι ώστε να ακουστούν πολλές, διαφορετικές και όμορφες απόψεις.
 Τελευταία ημέρα πριν κλείσουμε για τα Χριστούγεννα οι καρδιές έχουν όλες συγκεντρωθεί. Καλέσαμε και τους γονείς και μέσα σε μια πολύ ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα τις διαβάσαμε.





Οι καρδιές διαβάστηκαν και παραδόθηκαν στους περήφανους παραλήπτες τους. Επόμενο βήμα της δράσης μας ήταν να φωτογραφίσουν οι γονείς στο σπίτι τους μαθητές με τις καρδιές τους και να στείλουν τις φωτογραφίες.
Αναμένουμε λοιπόν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου