Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

4/10/2016 Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

 Η ομάδα εργασίας της Τρίτης, τα ψαράκια, κλήθηκαν να διαλέξουν από ένα άγριο ζωάκι από το κουτί με τα πλαστικά ζωάκια. Τα παιδιά επέλεξαν μια τίγρη, μια ζέβρα, ένα δεινόσαυρο, τη μαμά αρκούδα με το αρκουδάκι της και μια καμηλοπάρδαλη. Προτάθηκε από τη νηπιαγωγό, λόγω της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, να γράψουμε μια ιστορία με αυτά τα ζωάκια. Η λεπτομέρεια που τους ζητήθηκε να υπάρχει στην ιστορία τους ήταν ότι το αρκουδάκι ήταν παραπονιάρικο και ότι ήθελε να έχει και αυτό ρίγες στο τρίχωμα του.

 (Ειρήνη) Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό μαύρο αρκουδάκι, (Νικόλας) που έκανε παρέα με τη μαμά αρκούδα και (Γιώργος) της έλεγε να μην φεύγει από κοντά της γιατί φοβάται μήπως έρθει ο κακός ο λύκος.
 (Αριάδνη) Το αρκουδάκι έκλαιγε συνεχώς γιατί ήθελε ρίγες, (Κωνσταντίνος Περ.) είχε δει την τίγρη και είχε ζηλέψει. (Θοδωρής) Η μαμά αρκούδα του είπε οτι θα του κάνει ρίγες, αφού του αρέσουν, μ' ένα πινέλο.
 (Μαρία) Το αρκουδάκι ζήτησε χρώμα και πινέλο από τον δεινόσαυρο.
 (Αλίκη) Ο δεινόσαυρος έφτιαξε χρώμα με φύλλα και το έδωσε στο αρκουδάκι)
(Κατερίνα) Η μαμά ζωγράφισε ρίγες στο αρκουδάκι αλλά μετά αυτό πάλι έκλαιγε γιατί δεν τις ήθελε τις ρίγες. Η μαμά το καθάρισε.
 (Σταύρος) Ηρθε τότε η ζέβρα και του είπε: "Τη μια θες και την άλλη δεν θες. Δεν είναι σωστό αυτό". (Βούλα) Σταμάτα να το κάνεις!
 (Πέτρος) Το αρκουδάκι άκουσε και πήγε στο δάσος να παίξει με τα άλλα αρκουδάκια.
 (Σοφία) Στο δάσος συνάντησε μια τίγρη και της είπε ότι ζηλεύει τις ρίγες της. Μετά της ζήτησε να παίξουν μαζί.
 (Ματιάνα) Η τίγρης όμως δεν ήθελε να παίξει γιατί την είχε βάλει τιμωρία η μαμά της, γιατί (Ελιντόν) δεν την άκουγε και δεν έτρωγε το φαγητό της.
 (Αγγελιάννα) "Το φαϊ μας μεγαλώνει" έλεγε η μαμά τίγρης.
 (Κωνσταντίνος Πασ.) Μόλις η τίγρης έφαγε τα μακαρόνια της, πήγε να παίξει με το παραπονιάρικο αρκουδάκι.

 Παρακάτω ακολουθούν και τα αρκουδάκια με τις οριζόντιες και τις κάθετες ρίγες...




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου