Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η γιορτή της Σημαίας πλησιάζει...

 Η γιορτή της Σημαίας πλησιάζει και πρώτα από όλα γνωρίσαμε την ελληνική σημαία, το σύμβολο της χώρας μας. Γνωρίσαμε την σημαία που είχαμε από το 1822-1978



αλλά και τη σημερινή ελληνική σημαία μας.


Τις παρατηρήσαμε και εντοπίσαμε τα χαρακτηριστικά τους. Η πρώτη έχει 4 μπλε ορθογώνια και 1 λευκό σταυρό, ενώ η δεύτερη έχει 4 μπλε τετράγωνα, 1 λευκό σταυρό και 9 γραμμές. 5 μπλε και 4 λευκές.
Στον πόλεμο του '40 όμως πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και δύο ακόμα σημαίες. Αυτή της Ιταλίας


και της Γερμανίας

Συζητήσαμε και αφού καταλήξαμε ότι τότε είχαμε πόλεμο ενώ τώρα ζούμε ειρηνικά και είμαστε φίλοι και με τις δύο χώρες, περάσαμε στην παρατήρηση και αυτών των σημαιών, στον εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών. 
Στην συνέχεια κατασκευάσαμε τα δικά μας σημαιάκια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για ομαδική κατασκευή την επόμενη εβδομάδα. Είχα χαράξει τις γραμμές σε 20 αυτοκόλλητα, όσα και οι μαθητές μου. Κάθε παιδί διάλεγε ανάμεσα στην ελληνική, την ιταλική και τη γερμανική σημαία και την ζωγράφισε με τα αντίστοιχα χρώματα. Την αυτοκόλλητη ετικέτα-σημαία την στερέωνα σε μια οδοντογλυφίδα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.


Η σημαία μας αλλά και όλες οι σημαίες (γιατι είδαμε πολλές στον υπολογιστή) μπορεί να έχουν τις διαφορές τους, όμως όλες αρχίζουν από το γράμμα -Σ-. Με αφορμή τη σημαία λοιπόν ψάξαμε στα μυαλουδάκια μας να βρούμε κι άλλες λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου