Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αιμίλιος, το ρομπότ μας επισκέφθηκε!!!

 Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε στη τάξη μας  τον Αιμίλιο, το ρομπότ.  Ο Αιμίλιος πέρασε όλη την ημέρα μαζί μας και συμμετείχε στα παιχνίδια μας. Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια, βοήθησε τους μαθητές, να σχηματίσουν τη λέξη ΑΠΟΚΡΙΕΣ.



 Οι ιώσεις αυτήν την περίοδο είναι πολλές κι άλλες τόσες και οι απουσίες των μαθητών μου. Σύνολο μαθητών την συγκεκριμένη ημέρα ήταν 7 παιδιά και η νηπιαγωγός. Μετρήσαμε τα γράμματα της λέξης και ο καθένας διάλεξε ποιο γραμματάκι θα ζωγραφίσει.
Οι κάρτες με τα γράμματα τοποθετήθηκαν πάνω στον δίσκο που κρατά το ρομποτάκι και κάθε μαθητής ανέλαβε να οδηγήσει το ρομπότ μπροστά σε έναν άδειο κουβά, στον οποίο έπρεπε να συγκεντωθούν όλα τα γράμματα μέσα. Δόθηκαν οδηγίες στους μαθητές για τον τρόπο που κινείται ο Αιμίλιος με το χειριστήριο και ξεκίνησαν σιγά σιγά να προγραμματίζουν τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.











Την ώρα που σχολάσαμε το διασκεδάσαμε όλοι λίγο παραπάνω αφού φορέσαμε τις μάσκες Αιμίλιος , που είχαμε ετοιμάσει και γίναμε όλοι ρομποτάκια.
Ο Αιμίλιος υπάκουε στις εντολές που λάμβανε απο το χειριστήριο και οι μαθητές μιμούνταν τις κινήσεις του Αιμίλιου. Όλα μαζί τα ρομποτάκια κατέληξαν στην αγκαλιά της μανούλας τους.




Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο μας τον Κωνσταντίνο που μοιράστηκε μαζί μας το παιχνίδι του και περάσαμε όλοι τόσο όμορφα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου