Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

H KΑΛΗΜΕΡΑ μας μαθαίνει γράμματα!!!


Η "καλημέρα" είναι η πρώτη γλυκειά και ευγενική κουβέντα που ανταλλάσουμε όλοι κάθε μέρα μόλις πρωτοαντικρύσουμε τον άλλο. Αυτή η "καλημέρα" ήρθε να μας μάθει να αναγνωρίζουμε γράμματα της αλφαβήτας, όχι όμως οποιαδήποτε γράμματα.
Η "καλημέρα" ξάπλωσε μπροστά μας, στην παρεούλα, και αφού μας συστήθηκε και παρουσίασε τα ονόματα των γραμμάτων που την αποτελούν, ζήτησε από κάθε παιδί να έρθει και να αναζητήσει μέσα στα γράμματα της , κάποιο από τα γράμματα του ονόματος του.
Τα παιδιά ερχόντουσαν και έχοντας τον χρόνο που χρειαζοταν το καθένα, έβρισκε ποιο γράμμα της "καλημέρας" περιλαμβάνεται στο όνομα του. Ο στόχος βέβαια δεν ήταν μόνο να μας το δείξει αλλα να θυμηθεί ή να το μάθει, αν δεν το ήξερε ήδη, το όνομα του γράμματος. Για τα μικρά μας προνήπια που λίγο δυσκολεύτηκαν υπήρξαν εκεί και οι κάρτες με τα ονόματα τους, τις οποίες έδειχνε η νηπιαγωγός προκειμένου να θυμηθούν τα γράμματα που ψάχνουν.
Όλοι οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος και η νηπιαγωγός τους, έχουν γράμματα στο όνομα τους που περιλαμβάνονται στην "καλημέρα".
¨Όλοι εμείς λοιπόν, ας οικειοποιηθούμε την γλύκα και την ευγένεια της "καλημέρας" στην καθημερινότητα μας. Στο κάτω κάτω ....το αξίζουμε!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΛΙΝΤΟΝ
ΒΟΥΛΑ
ΑΡΙΑΔΝΗ
ΜΑΡΙΑ
ΣΟΦΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΑΓΓΕΛΙΑΝΝΑ
ΜΑΤΙΑΝΑ
ΑΛΙΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 ΘΟΔΩΡΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου