Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

 Τα νήπια και τα προνήπια του 9ου νηπιαγωγείου Περάματος συμμετείχαν με χαρά σήμερα σε γυμναστικές επιδείξεις, παρουσία των γονέων και των κηδεμόνων τους.
 Πήδηξαν εμπόδια, πέρασαν κατά μήκος του σώματος τους στεφάνια, σημάδεψαν με τη μπάλα τον στόχο που τους είχε δοθεί, σύρθηκαν στο πάτωμα για να περάσουν κάτω από το κοντάρι χωρίς να το ρίξουν, έκαναν ισορροπία μπουσουλώντας πάνω σε διάδρομο από μεγάλα πλαστικά τούβλα, ξάπλωσαν πάνω σε στρωματάκια και κυλίστηκαν σαν τα βαρελάκια για να ολοκληρώσουν τις κινητικές τους δραστηριότητες. Αυτές ήταν οι ατομικές δράσεις του κάθε μαθητή.
 Στην συνέχεια έγινε ανάγνωση ενός ποιήματος για τον αθλητισμό, όπου τα παιδιά είχαν μάθει το τελευταίο τετράστιχο απέξω και μπόρεσαν να πουν και το πρώτο τους ποίημα ομαδικά.


                               "Λέμε ΝΑΙ στον αθλητισμό
που κάνει το σώμα μας γερό,
λέμε ΝΑΙ στη γυμναστική
που χαρίζει υγεία καλή"
(Άννα Αθανασιάδου, "Ναι στον αθλητισμό")

 Όμως στο νηπιαγωγείο αυτό που μαθαίνουμε καθημερινά είναι ότι προσπαθούμε ατομικά να καταφέρουμε τους στόχους μας αλλά παράλληλα είμαστε μέλη μιας ομάδας, μαθαίνουμε την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, λειτουργούμε σαν μια μονάδα. Αυτό το μήνυμα θέλαμε να περάσουμε και στους θεατές μας γι αυτό και τα παιδιά σχημάτισαν μία γραμμή, παίρνοντας το καθένα ένα στεφάνι, στο οποίο έμπαινε μέσα το ίδιο και ένας φίλος του. Το επόμενο παιδί έπαιρνε πάλι ένα στεφάνι, έμπαινε μέσα και έβαζε και τον φίλο του, που ήδη ήταν "δεμένος" με στεφάνι με την υπόλοιπη ομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν μια πανέμορφη "δεμένη" ομάδα.

 Στο τέλος των αθλητικών μας δράσεων, οι συμμετέχοντες πήραν όλοι Δίπλωμα Συμμετοχής αλλά και μετάλλιο, που μόνοι τους έκοψαν κι έγραψαν πάνω τον αριθμό 1, μιας που όλοι ήταν οι πρώτοι νικητές της σημερινής ημέρας.



Το μετάλλιο






                            Και του χρόνου, να 'μαστε καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου