Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κύκλοι, μπαλάκια, κατασκευές......

  Πρώτη ανάρτηση για φέτος και καθυστερημένη, μιας που έπρεπε να συγκεντρωθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων του τμήματος , αυτές που μου δίνουν την άδεια να αναρτώ τις προσωπικές δημιουργίες των μαθητών μου.
 Η νέα χρονιά επιφύλασσε για όλους μας μια μεγάλη έκπληξη, αφού το σχολείο μας έχει πλέον τη δική του αυλή, έναν χώρο ξεχωριστό από την αυλή του δημοτικού, στρωμένο με ελαστικό δάπεδο.
 Καθημερινά απολαμβάνουμε τα παιχνίδια μας στην αυλή και με μεγάλο ενθουσιασμό ξεκινήσαμε να αναζητούμε ιδέες για να την εξοπλίσουμε. Πρώτο αίτημα των μικρών φίλων μου ήταν να πάρουμε μια μπασκέτα. Πρότεινα στα παιδιά, από τις πρώτες ήδη ημέρες να δουλέψουμε όλοι μαζί, να φτιάξουμε κατασκευές, να τις πουλήσουμε και με αυτά τα χρήματα να αγοράσουμε τη μπασκέτα μας. 
 Για να παίξουμε στη μπασκέτα χρειαζόμαστε μπάλες κι έτσι ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε τον κύκλο.



 Ετοιμάσαμε και μπαλες-ανθρωπάκια. Ζωγραφική και χαρτοκοπτική με κάθε ευκαιρία, μέχρι να αποκτήσουν τα μικρούλια μου την άνεση στον χειρισμό τους.




 
 Οι κατασκευές που ετοιμάσαμε για να τις "πουλήσουμε" στους γονείς μας και με τα χρήματα αυτά να αγοράσουμε τη μπασκετα, ηταν κορνίζες χάρτινες, τις οποίες  έκοψαν με τη βοήθεια μου, έβαψαν με δαχτυλομπογιά, κόλλησαν τη φωτογραφία τους κι επάνω σφράγισαν με φελλούς μπάλες του μπάσκετ.





 Κάναμε και μια πρώτη απόπειρα να σχεδιάσουμε ανθρωπάκια, τους εαυτούς μας και συγκεκριμένα τα ίδια τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ στην αυλή. Εννοείται ότι έχουμε ξεκινήσει να μαθαίνουμε να γράφουμε και το όνομα μας.

 Κι έφτασε η μέρα που υποδεχτήκαμε τους γονείς στην τάξη μας, τους τραγουδήσαμε κι όλα τα παιδιά είπαν και το παρακάτω ποιηματάκι, προσωπικής μου έμπνευσης.
 "Μία μπασκέτα θέλουμε
παιχνίδι στην αυλή,
γι αυτό λοιπον αφήστε το ευρώ
στον κουμπαρά να μπει"
 Τα νήπια και τα προνήπια του 9ου νηπιαγωγείου Περάματος καταχειροκροτήθηκαν, σε αυτή τη πρώτη επίσημη παρουσίαση της δουλειάς τους. Τότε ήταν η στιγμή που εμφανίσαμε τον κουμπαρά μας και όποιος ήθελε και μπορούσε να μας ενισχύσει το έκανε και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ γι αυτό. 
 Η μπασκέτα από σήμερα στολίζει την αυλή μας.



 Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους γονείς του Θοδωρή και του Ηλία, οι οποίοι φρόντισαν να αγοράσουν τη μπασκέτα και δύο μπάλες να την τοποθετήσουν, και να τις κάνουν δωρεά στο σχολείο μας. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον κουμπαρά θα αξιοποιηθούν για να συνεχίσουμε τον εξοπλισμό της αυλής μας με νέα παιχνίδια.
 Προσωπικά ευχαριστώ θερμά, όλους τους γονείς του τμήματος για την ευχάριστη διάθεση τους και τη θέληση να συνεργαστούν, να συμπαρασταθούν και να ανταποκριθούν στις "απαιτήσεις' των παιδιών τους.
 Για να ευχαριστήσουμε όμως κι εμείς τους γονείς, για την βοήθεια τους, ετοιμάζουμε γιορτούλα έκπληξη. Προσεχώς θα αναρτηθούν περισσότερες λεπτομέρειες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου