Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Εγκαίνια της νέας μας αυλής!!!!!

Η νέα σχολική χρονιά επιφύλασσε στα νηπιάκια μου μια πολύ ωραία έκπληξη. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της νέας μας αυλής και αυτήν την εβδομάδα καλέσαμε τους γονείς του τμήματος για να γιορτάσουμε το γεγονός.
Αρχικά οι καλεσμένοι μας παρακολούθησαν μια ταινία, διάρκειας 12,5 λεπτών, με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά τους. Μια ταινία, όπου παρακολουθήσαμε  τους μαθητές, στα μέρη που παραθέριζαν το καλοκαίρι, να λένε το ποίημα τους. Τα ποιήματα είναι όλα εμπνεύσεις της νηπιαγωγού και αφορούν βέβαια τη νέα αυλή. Οι εργασίες για την αυλή είχαν ξεκινήσει στα τέλη της περσινής χρονιάς κι αυτό μου έδωσε την ιδέα να ζητήσω την συνεργασία των γονέων, που ήδη γνώριζα, οι οποίοι με ευχαρίστηση τράβηξαν τα βιντεάκια και μου τα έστειλαν. Στη ταινία υπάρχουν λήψεις από τη Ζάκυνθο, το Αγρίνιο, τη Μάνη, τα Χανιά, τη Κόρινθο, τη Κάρυστο, τη Σαλαμίνα. Τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος χρειάστηκε λίγο χρόνος παραπάνω για να γνωριστούμε περισσότερο και να τους βγάλω το δικό τους ποιηματάκι, να τα τραβήξω βίντεο, να το λένε στην αίθουσα του νηπιαγωγείου μας και βέβαια στην αυλή. Τα εγκαίνια της αυλής μας, όπως και τα υπόλοιπα ποιήματα ήταν σχετικά και με την μπασκέτα που αποκτήσαμε πρόσφατα.Την μπασκέτα μας την έκαναν δώρο γονείς του τμήματος  και είναι η αφορμή της παρουσίασης του δεύτερου μέρους της γιορτούλας μας.
 Μετά τη ταινία που όλοι παρακολουθήσαμε και που για ευνόητους λόγους δεν μου επιτρέπεται να αναρτήσω, οι γονείς περάσαν στο χώρο της αυλής μας. Η αυλή είχε στολιστεί με τις κατασκευές που ετοιμάζαμε όλον αυτόν τον καιρό με τα παιδιά. (Αζίζει να αναφερθεί ότι γονέας του τμήματος μας ετοίμασε και μας έφερε για την αυλή μας τα λάστιχα.)

Ατομικές αφίσες και μπάλες του μπάσκετ.


Σημαιάκια.

Μετάλλια για όλους τους αθλητές και τις μαζορέτες.
 Οι μαθητές φρόντισαν εγκαίρως να ετοιμάσουν και τις φανέλες της ομάδας.
Η μπασκέτα μας έδωσε την αφορμή να δημιουργήσουμε την δική μας ομάδα μπάσκετ. Μια ομάδα με αθλητές που προπονούνταν σκληρά κάθε μέρα προκειμένου να παρουσιάσουν τις ικανότητες τους την ημέρα της γιορτής.




Οι γλυκές μαζορέτες λοιπόν της ομάδας μας ξεκίνησαν την παρουσίαση με ένα εντυπωσιακό χορευτικό,που ξεσήκωσε τους φιλάθλους-γονείς. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι μπασκετμπολίστες, μετά μουσικής, οι οποίοι χρειάστηκε να ζεσταθούν με γυμναστικές ασκήσεις και μετά με τις μπάλες, ανά ζευγάρια. Οι μπασκετμπολίστες και οι μαζορέτες μπήκαν όλοι σε μια σειρά για να πετάξουν τα καλάθια τους και να καταχειροκροτηθούν από το κοινό. Πριν ξεκινήσουν τη προσπάθεια τους είχαν μάθει κι άλλο ποίημα, έκπληξη για τους γονείς, που είπαν ομαδικά.

"Όσο μικρός/ή κι αν είμαι
εγώ θα προσπαθήσω,
στο μπάσκετ να προπονηθώ
και όλους να τους νικήσω.
Ζήτω ο αθλητισμός, ζήτω το σχολείο  μου
στο 9ο Περάματος θα χάσω το μυαλό μου". 

Στο τέλος βέβαια, μόλις ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες όλων, η ομάδα βραβεύτηκε με τα μετάλλια.
 Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα, ιδιαίτερα όμορφη και συγκινητική, αν αναλογιστεί κανείς την δουλειά των παιδιών και ότι είναι ακόμα μέσα Οκτωβρίου.
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές της ταινίας, τους ταλαντούχους μπασκετμπολίστες μου και τις χορευταρούδες μαζορέτες μου. 
Πολλά πολλά ευχαριστώ στους γονείς του τμήματος για την πολύ όμορφη συνεργασία που με τους παλιούς συνεχίζεται και με τους νέους ξεκίνησε!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου