Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Οικοδομήματα ...με ονόματα που γράφουν ιστορία!!!

 Συμπληρώθηκε ήδη ο πρώτος μήνας φοίτησης των μικρών μου φίλων, οι οποίοι από τις πρώτες ημέρες κλήθηκαν να μάθουν αρχικά να αναγνωρίζουν και έπειτα να γράφουν το όνομα τους. Έχοντας παίξει αρκετά κινητικά παιχνίδια με τα ονόματα μας, περάσαμε σε κάτι διαφορετικό. Κάθε μαθητής μέτρησε τα γράμματα του ονόματός του και πήγε κι έφερε τόσα τουβλάκια όσα και τα γράμματα του. Με αυτά έχτισε το όνομα του.







Αφού χτίστηκαν οι τρισδιάστατοι πύργοι, την επόμενη ημέρα περάσαμε στους χάρτινους. Οι μαθητές έκοψαν τα τετράγωνα με τα γράμματα του ονόματος τους, τα κόλλησαν και σχεδίασαν σκεπή στον πύργο τους.


Το όνομα που αποφασίσθηκε στην ολομέλεια για την ομαδική εργασία μας ήταν "Οι πύργοι των ονομάτων μας".
 Έχοντας λοιπόν μπροστά μας τους χάρτινους πύργους, μετρώντας και βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στους αριθμούς των γραμμάτων των ονομάτων, έθεσα το ερώτημα" Πού να βρίσκονται άραγε αυτοί οι πύργοι;". Εντελώς απροσδόκητα, τα περσινά μου μαθητούδια, ως πιο έμπειρα,  έκαναν από μόνα τους την αρχή κι έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη μας ιστορία, εμπνευσμένη από το ομαδικό κολάζ.

Οι πύργοι των ονομάτων βρίσκονται σε μια πόλη(Αμέλια) και μέσα έχουν πριγκίπισσες (Αθηνά) και ιππότες (Κων/νος Β.). Στους ιππότες αρέσει να πολεμάνε (Όλγα) τους κακούς (Κων/νος Ν.) και τους εχθρούς (Πέτρος).
Στις πριγκίπισσες αρέσει να χορεύουν (Αθηνά) την Ελένη Φουρέιρα (Νικολέτα). Μετά το χορό, οι πριγκίπισσες παίζουν (Αιμίλιος) με τα σπιτάκια τους (Θοδωρής) και με τα μπαλάκια τους(Αλεχάντρο).
Όταν έρθει το βράδυ κοιμούνται. Πριν κοιμηθούν σβήνει η μαμά τους τα φώτα(Ηλίας) και πίνουν και το γάλα τους (Κων/νος Ν.). Το γάλα το πίνουν γιατί έτσι πρέπει (Ανδριάννα).
 Όταν ξυπνήσουν σηκώνονται (Κων/νος Σ) και πηγαίνουν σχολείο(Στέφανος). Στο σχολείο μαθαίνουν να διαβάζουν(Φαίη) και παίζουν με τα παιχνίδια (Άγης).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου