Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

"Υφαίνοντας το χαλί των ονομάτων μας"

 Πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι βέβαια να μάθουν οι μαθητές μου να γράφουν το όνομα τους για να μπορούν να υπογράφουν τις εργασίες τους καθημερινά. Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας μοιράστηκαν στα παιδιά από ένα μεγάλο κομμάτι ριζόχαρτο, το οποίο κλήθηκαν σε καθημερινή βάση, να γράφουν το όνομα τους, με διάφορα χρώματα. Το ριζόχαρτο τους ζητήθηκε να επιστραφεί την Παρασκευή, προκειμένου να υφάνουμε το χαλί μας, το διακοσμητικό. Η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι και σήμερα για όσα παιδιά δεν είχαν προλάβει. Παρακάτω παρατηρήστε τις αξιόλογες προσπάθειες των μικρών μου φίλων, να μπουν στον κόσμο της γραφής.




















 Προτού περάσουμε στην διαδικασία της "ύφανσης", έχοντας βέβαια συζητήσει ότι τα παλιότερα χρόνια συνηθίζονταν να στολίζουν υφαντά στους τοίχους, για να πετυχαίνουν πιο υψηλή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι τον χειμώνα, βγήκαμε, που αλλού, στην καινούρια μας αυλή να παίξουμε με τις αφίσες μας.








 Περπάτησαν με τα ονόματα τους αγκαλιά, έτρεξαν, πήδηξαν, ανέμισαν τα ονόματα ψηλά, τα ανεβοκατέβασαν να ακούσουν τον ήχο που κάνει το χαρτί κ.α. Μετά από όλα αυτά περάσαμε στην αίθουσα όπου κλήθηκαν όλοι να τσαλακώσουν πολύ πολύ σφιχτά το χαρτί τους για να σχηματιστεί το νήμα του καθενός. (Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας και ενδυνάμωση των άκρων τους).



Ακολούθησε η "ύφανση", την οποία ολοκληρώσαμε σήμερα.




Δεν μας έφτασαν όμως τα δυο κανσον και σήμερα γεμίσαμε και το τρίτο.

Έτοιμο το υφαντό μας. Ακολούθησε βέβαια και η αναμνηστική φωτογραφία της δράσης.


Μια μεγάλη αγκαλιά, με τα κεφαλάκια σκυφτά (για ευνόητους λόγους) για να τονίσουμε την ομαδικότητα και  τη συνεργασία που αναπτύχθηκε για να ολοκληρωθεί αυτή η ομαδική εργασία.
Συγχαρητήρια σε όλα τα χαρούμενα μουτράκια που αλήθεια, έλαμπαν από ικανοποίηση και περηφάνια μόνο στο άκουσμα ότι στο σχόλασμα θα δουν οι μανούλες τη δουλειά τους. Ευχαριστώ βέβαια και τους γονείς για την δική τους συμμετοχή στη δράση.


Προσεχώς θα αναρτηθεί βιντεακι έκπληξη. Αναμείνατε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου