Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Out of Eden Learn, 2016-2017

 Το 9ο Νηπιαγωγείο Περάματος, για πρώτη χρονιά συμμετέχει φέτος στο Out of Eden Learn. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα , το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της ερευνητικής ομάδας Project Zero  της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Harvard, σε συνεργασία με τον Paul Salopek, ανθρωπολόγο - δημοσιογράφο, κάτοχο δύο βραβείων Pulitzer και βασικό συνεργάτη του National Geographic.
  O Paul Salopek τον χειμώνα του 2013 ξεκίνησε ένα ταξίδι με τα πόδια, το οποίο ονόμασε Out of Eden Walk. Κατά προσέγγιση θα διαρκέσει 7 χρόνια και πρόκειται να διασχίσει 39 χώρες ξεκινώντας από την Αφρική, προκειμένου να  γνωρίσει πολιτισμούς και κουλτούρες, να καταγράψει ανθρώπινες ιστορίες και να διερευνήσει πως συνδέονται αυτές μεταξύ τους. Το βασικό σύνθημα το Paul Salopek είναι το slow down, δηλαδή να ελαττώσουμε ταχύτητα προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθούμε πιο προσεχτικά τον κόσμο που μας περιβάλλει. 
 To πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και παρέχεται δωρεάν. Κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, γίνεται μέλος μιας ομάδας ομηλίκων, ενός Walking party, το οποίο απαρτίζεται συνολικά από  7-8 σχολικές μονάδες που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα μέλη του Walking party έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν το ένα σχολείο τις εργασίες του άλλου, μέσω μια εκπαιδευτικής πλατφόρμας, στην οποία έχουν δικαίωμα να μπουν μόνο τα μέλη της ομάδας.
 Κάθε δυο εβδομάδες, αναρτάται στην πλατφόρμα οπτικό-ακουστικό υλικό από το ταξίδι του Paul Salopek και το οποίο περιέχει την αποστολή, που αναθέτει ο Paul  να διεκπεραιώσουν οι μαθητές. Οι αποστολές θα ενσωματώνονται κάθε φορά στο υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθεί το νηπιαγωγείο μας, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση χρόνου για την ολοκλήρωση τους. Το ποσοστό αποδοχής του προγράμματος, η δυναμική της ομάδας και ο ρυθμός που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, σε όλη τη διάρκεια της συμμετοχής μας.
 Τα μέλη του Walking party που μαζί τους θα αλληλεπιδράσουμε σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι είναι τρία νηπιαγωγεία από τη χώρα μας, το 18ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, το 8ο Νηπιαγωγείο στο Γαλάτσι, το 4ο Νηπιαγωγείο του Πειραιά και επίσης συμμετέχουν σχολεία, ένα από τις Φιλιππίνες (Homeschool Global Inc.), ένα από το Μαϊάμι (Pinecrest Glades Academy)και ένα από τον Καναδά (Rosemont Elementary School)
 Για μια πρώτη παρουσίαση του προγράμματος πατήστε εδώ.
 Για να γνωρίσετε καλύτερα τον Paul Salopek πατήστε εδώ.

                                                   Καλό μας ταξίδι!!!

2 σχόλια:

  1. Σοφία μου!! Χαίρομαι πολύ που ξεκινάτε αυτό το ταξίδι γιατί οι εμπειρίες, οι γνώσεις και η αξίες που θ' αποκομίσετε απ' αυτό, θα σας καταπλήξουν!! Περιμένουμε να τα μοιραστείς όλα αυτά μαζί μας! Καλά ταξίδια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή