Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

 20/11/2014
 Όλοι μπορούμε να παρακολουθήσουμε το συγκεκριμένο βίντεο, μεγάλοι και μικροί και μετά να ακολουθήσει συζήτηση, να εξηγήσουμε στα παιδιά μας τυχόν απορίες. Aγγλικά μπορεί να μην γνωρίζουν όλοι, όμως η εικόνα πάντα είχε τη μαγική δύναμη να μεταφέρει μηνύματα με έναν αποδεκτό, συνήθως ευανάγνωστο για όλους τρόπο.
 Ο καθένας μας ξεχωριστά θα κάνει τις προσωπικές του σκέψεις και θα οδηγηθεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι  ότι μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια δικαιώματα.
 Πρόκειται για ένα κορίτσι, γυναίκα πλέον, που γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο, μια σπάνια πάθηση και από τη πρώτη παιδική της ηλικία, τις πρώτες της επαφές με τον έξω από την οικογένεια της κόσμο, χρειάστηκε να διεκδικήσει τα δικαιώματα της.Έχοντας η ίδια αποδεχτεί τον εαυτό της γίνεται ευκολότερο το να την αποδεχτούν οι άλλοι. Αν προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση της, ίσως πάρουμε μία μόνο ιδέα από αυτό που βιώνει καθημερινά και ίσως γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου