Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

31/10/2014 Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης ,αυτές τις ημέρες ασχοληθήκαμε λίγο με τα χρήματα.Συζητήσαμε και διαπιστώσαμε τους λόγους που τα χρειαζόμαστε , είπαμε πως μπορούμε να τα εξοικονομήσουμε , αναρωτηθήκαμε πως νιώθουν οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δεν έχουν χρήματα, προβληματιστήκαμε και καταλήξαμε στη πρέπουσα συμπεριφορά των παιδιών, όταν αυτά θέλουν να ζητήσουν μια αγορά από τους γονείς τους. 
 Παρατηρήσαμε τα ευρώ και εντοπίσαμε τις διαφορές τους όσον αφορά το σύμβολο που έχει κάθε χώρα επάνω στο νόμισμα της.
Το ελληνικό νόμισμα έχει επάνω την κουκουβάγια, ως σύμβολο της Θεάς Αθηνάς.Είδαμε τους συμβολισμούς κάποιων άλλων χωρών και τελικά συμπεράναμε ότι όλα τα ευρώ ,αν και διαφορετικά στην όψη, έχουν την ίδια αξία.Άλλη μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η διαφορετικότητα είναι μέσα στη ζωή μας.
 Διαβάσαμε τον μύθο του Αισώπου "Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας" και συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη για αποταμίευση, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα αποταμιευμένα όταν χρειαστεί.
 Κάναμε προγραφική-προμαθηματική άσκηση σε φύλλο εργασίας. Τα παιδιά κλήθηκαν να σχεδιάσουν  στρογγυλά νομίσματα προκειμένου να γεμίσουν τον κουμπαρά τους.
 Κατασκευάσαμε τους δικούς μας κουμπαράδες.Μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή που τα ενθουσίασε και επειδή σε όλους μας αρέσει να έχουμε τους κουμπαράδες γεμάτους, φτιάξαμε και τα δικά μας κέρματα με χαρτοκοπτική για να εγκαινιάσουμε τα γουρουνάκια μας.
Οι κουμπαράδες μας.
Ένα χάρτινο γουρουνάκι που έκοψαν τα παιδιά, συρραμένο πάνω σε ένα πλαστικό ποτηράκι.

Τα ευρώ των παιδιών για να ξεκινήσουν την αποταμίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου