Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μήλο-παιχνίδια, φρέσκα, μυρωδάτα και διασκεδαστικά.





 To μήλο είναι το πιο δημοφιλές φρούτο του Φθινοπώρου όλων των παιδιών, γι'αυτό και επιλέχθηκε για τα παιχνίδια μας. Αρχικά τα παρατηρήσαμε, εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά τα μήλα που είχαμε μπροστά μας είναι το ίδιο φρούτο, ανήκουν όλα σε μία οικογένεια, είναι όμως παράλληλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους (αυτό γιατί έχουμε ξαναπεί ότι μπορεί να είμαστε ίδιοι μεταξύ μας, όμως ο καθένας είναι τόσο ξεχωριστός σε σύγκριση με τον άλλο).
 Εκτός λοιπόν τις πληροφορίες γνωστικού περιεχομένου που δόθηκαν για τα συγκεκριμένα φρούτα, παίξαμε με χαρά και τα ακόλουθα παιχνίδια.
  • τα παιδιά γίνονται ζευγάρια και προσπαθούν να μεταφέρουν ένα μήλο ακουμπώντας το στην κοιλιά τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους και χωρίς βέβαια να πέσει κάτω. 
  • τα μήλα σκορπίζονται στο χώρο και με το έναυσμα που ακούγεται τα παιδιά καλούνται να τα συγκεντρώσουν μέσα στο στεφάνι, έχοντας όμως συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.
  • μήλο-γκολφ: ο κάθε παίκτης παίρνει το μπαστούνι του και προσπαθεί να κατευθύνει το μήλο προς το τέρμα.
  • ατομική προσπάθεια από όλους και συγκέντρωση χρειάστηκε για να ισορροπήσουν το μήλο στο κεφάλι τους και να διανύσουν μία μικρή απόσταση.
 Τα πρωτόγνωρα αυτά παιχνίδια ενθουσίασαν τα παιδιά, προκάλεσαν το γέλιο σε όλους μας και σχημάτισαν την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση στα προσωπάκια τους.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου