Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

O Λόγος, το φτερωτό αλογάκι "παρασύρει" τα παιδιά σε δραστηριότητες προγραμματισμού.

 Προετοιμάζοντας τους μαθητές για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κώδικα 2020, στην οποία θα συμμετέχει το νηπιαγωγείο μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αξιοποιήθηκε το επιδαπέδιο πλέγμα πάνω στο οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν τη διαδρομή που ήθελαν να ακολουθήσει ο Λόγος, προκειμένου να φτάσει στο τέρμα που ήταν ενας ζωολογικός κήπος. Η αφετηρία ορίστηκε από την έναρξη των διαδρομών και έμεινε σταθερή, ως σημείο, για να βοηθήσει τα προνήπια κυρίως να αξιοποιήσουν την υπολογιστική σκέψη τους (τα νήπια είναι ήδη εξοικειωμένα τόσο σε δραστηριότητες χωρίς εξοπλισμό, όσο και σε αυτές με τα αγαπημένα εκπαιδευτικά ρομποτάκια μας).

 Οι μαθητές αποφάσιζαν τη διαδρομή και υπολόγιζαν πόσα βήματα θα χρειαστεί να κάνει ο Λόγος και τοποθετούσαν τα αντίστοιχα βέλη κατεύθυνσης στο πλέγμα. Όταν είχαν τοποθετηθεί όλα τα τόξα κατεύθυνσης στο πλέγμα, επαναλάμβαναν τη διαδρομή π.χ. "4 βήματα μπροστά, στροφή, 5 βήματα μπροστά" για την πρώτη εικόνα και κινούσαν και το αλογάκι.

 Η δραστηριότητα συνεχίστηκε με τους ίδιους τους μαθητές να γίνονται ρομποτάκια ενώ άλλοι να αναλαμβάνουν το ρόλο του προγραμματιστή τους, που τους έλεγε ακριβώς πως πρέπει να κινηθούν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου