Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Η 3η δραστηριότητα που κατατέθηκε στην πλατφόρμα του Code Week

 Η παρακάτω δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, προκειμένου να αξιοποιηθεί το εποπτικό υλικό για συζήτηση στην ολομέλεια, όπως κι έγινε. Ακολουθεί η περιγραφή της δραστηριότητας, έτσι οπως κατατέθηκε.

"Η δραστηριότητα θα αξιοποιηθεί ως αφόρμηση για να γίνει αναφορά στην 28η Οκτωβρίου 1940 και συζήτηση για τα γεγονότα και τις συνέπειες του πολέμου. Οι μαθητές θα προγραμματίσουν το beebot να περάσει πάνω από τα γράμματα της λέξης Ε Λ Λ Α Δ Α. Η κάρτα με τη λέξη θα είναι δίπλα στη πίστα για να την συμβουλεύονται. Κάθε γράμμα θα είναι κι ενας QR κώδικας, τον οποίο θα διαβάζουν οι μαθητές με τάμπλετ ή κινητό. Οι κώδικες θα αποκαλύπτουν εικόνες , πάνω στις οποίες θα βασιστούμε για να συζητήσουμε για το παρελθόν της χώρας μας. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και με τα γράμματα της λέξης Ο Χ Ι. Θα υπάρξουν 3 ομάδες μαθητών. Οι μαθητές που θα προγραμματίζουν το ρομποτάκι, αυτοί που θα σαρώνουν τους κώδικες και οι μαθητές που θα εντοπίζουν την σαρωμένη εικόνα και θα την εκτυπώνουν. Η δράση θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της ομάδας The Codally Team"

 Η πίστα με τους QR codes και τη Beebot ειναι έτοιμη.


Πρώτο βήμα ο προγραμματισμός. Η μελισσούλα πρέπει να περάσει πάνω από τα γράμματα της λέξης ΕΛΛΑΔΑ.



Κάθε φορά που το ρομπότ φθάνει στο κάθε γράμμα, έρχεται άλλος μαθητής, ο οποίος σκανάρει τον κώδικα.








Κάθε κώδικας αποκαλύπτει μια εικόνα-στιγμή της ιστορίας μας, η οποία υπάρχει εκτυπωμένη πάνω σε άλλο τραπέζι και καλείται άλλος μαθητής να την παρατηρήσει στο κινητό και να την εντοπίσει, ανάμεσα στις άλλες.



Όταν ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα, περάσαμε όλοι στην παρεούλα , όπου έγινε προσεχτική παρατήρηση και σχολιασμός των εικόνων και δόθηκαν πληροφορίες για τα γεγονότα της ιστορίας μας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου