Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

"Η ορχήστρα των χωμάτων" στο σχολείο μας.

 Με πολλή μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και ενθουσιασμό, υποδεχτήκαμε σήμερα στον χώρο μας την εμψυχώτρια του προγράμματος "Οι κηπουροί εξερευνητές", από την ομάδα "Η Ορχήστρα των χωμάτων". Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας και συνεχίστηκε έξω στην αυλή, όπου τα παιδιά έγιναν εξερευνητές του περιβάλλοντος χώρου και με τους μεγεθυντικούς τους φακούς, προσπαθούσαν να ανακαλύψουν και να παρατηρήσουν, όσα δεν βλέπουμε με γυμνό μάτι. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στην αναζήτηση εντόμων.
 Η συνέχεια του προγράμματος ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική για τα νηπιάκια μου, μιας που περάσαμε μέσα στην αίθουσα και ξεκίνησε η ενασχόληση μας με τα φυτά και τα χώματα.
 Αρχικά τα παιδιά αφού παρέλαβαν στα χέρια τους ο καθένας το δικό του γλαστράκι, κλήθηκαν ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες να ξεκινήσουν τη διαδικασία μεταφύτευσης του λουλουδιού τους σε μεγαλύτερο γλαστράκι. Έβγαλαν το φυτό από το μικρό γλαστράκι,  έβαλαν με τα χεράκια τους λίγο χώμα στην μεγάλη γλάστρα τους και μετά πρόσθεσαν χώμα , ώσπου να γεμίσει η γλάστρα τους. 
 Ολοκληρώνοντας τη μεταφύτευση, ξεκίνησαν την κατασκευή της κάμπιας τους. Προηγουμένως όμως, έπρεπε να ανακατέψουν το χώμα με τους σπόρους του γρασιδιού που είχε ρίξει η εμψυχώτρια. Θεωρώ ότι εκείνη ήταν η στιγμή της απόλυτης ευτυχίας τους😊😊😊😊. Η όλη διαδικασία κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό για όλους.



































Ευχαριστούμε πολύ την Ορχήστρα των χωμάτων και πιο συγκεκριμένα τη κα Λίνα, για την όμορφη παρουσίαση.

1 σχόλιο:

  1. Κάναμε το πρόγραμμα μόλις χθες Σοφία μου! Πραγματικά πολύ ωραία παρουσίαση και το αποτέλεσμα εξίσου απίθανο. Συντονίσου σε λίγες μέρες που θα ανεβάσω φωτογραφίες στο ιστολόγιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή