Σάββατο 21 Απριλίου 2018

μία ιστορία...ένας πίνακας ζωγραφικής....νέες εικαστικές παρεμβάσεις!!!


Η δραστηριότητα μας ξεκίνησε διαβάζοντας "Το χαρούμενο λιβάδι". Μια ιστορία για την διαφορετικότητα, που περιγράφει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι μαργαρίτες που ζουν σε ένα λιβαδι, να δεχτούν την παρουσία μιας παπαρούνας που φύτρωσε ανάμεσα τους.
 Στην συνέχεια της δραστηριότητας μας παρατηρήσαμε στον υπολογιστή πίνακες ζωγραφικής με λουλούδια και συγκεκριμένα με παπαρούνες. Ο πίνακας που τα νηπιάκια μου επέλεξαν για να ζωγραφίσουν είναι ο παρακάτω.

"Βαζο με παπαρούνες", Vincent van Gogh

Αρχικά ζωγράφισαν το πάτωμα και τον τοίχο (αυτή ήταν η οπτική ερμηνεία τους).


Το πάτωμα έγινε με τέμπερα και ο τοίχος με κηρομπογιά. Στην συνέχεια σχημάτισαν και ζωγράφισαν με ξυλομπογιά το βάζο και τις παπαρούνες, μόνο που εμείς, θέλοντας να τονίσουμε την ομορφιά του διαφορετικού, ανάμεσα στις παπαρούνες, προσθέσαμε και μαργαρίτες. Στην ιστορία που διαβάσαμε, οι μαργαρίτες συνειδητοποίησαν ότι και οι παπαρούνες είναι λουλούδια σαν κι αυτές, παρότι έχουν διαφορετικό χρώμα και μορφή. Το χαρούμενο λιβάδι είχε μαργαρίτες και ξεφύτρωσαν παπαρούνες. Το βάζο του Van Gogh είχε παπαρούνες κι εμείς του προσθέσαμε μαργαρίτες.



Το βάζο του Van Gogh τώρα έχει και κίτρινες πινελιές.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου