Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2013-2014






























Επισκεφτήκαμε τον χώρο του Ειδικού Δημοτικού Περάματος καθήσαμε όλοι παρέα και...

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου ετοίμασαν και παρέδωσαν με χαρά στο γυμναστή του 1ου Δημοτικού Περάματος ένα ζάρι για τα παιχνίδια τους στην αυλή. Μετά από συνεννόηση με τον συνάδελφο, ο ίδιος ήρθε στη τάξη και μας ζήτησε να του δανείσουμε ένα ζάρι μεγάλο. Εμείς δεν είχαμε και έτσι προέκυψε η πρόταση να κατασκευάσουμε ένα και να το δωρίσουμε.   


Καλέσαμε τους φίλους μας για να κόψουμε τη πίτα, έτσι για να μην ξεχνάμε και τα έθιμα μας.


 Τις απόκριες τους καλέσαμε για να κατασκευάσουμε παρέα μάσκες. Φτιάξαμε πάπιες , τις οποίες φορέσαμε και με ενθουσιασμό παρουσιάσαμε στους φίλους μας και ένα χορευτικό που είχαμε ετοιμάσει . "Η πάπια" είναι ο τίτλος του τραγουδιού που χορέψαμε, μιας που κι αυτή ανήκει στα πτηνά.





Στο ειδικό σχολείο πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι κατασκευής της κυρα-Σαρακοστής.


Όταν δουλεύεις όμως πεινάς, γι'αυτό κι εμείς κανονίσαμε να πάρουμε το πρωινό μας παρέα.



Στα πλαίσια της από κοινού συμμετοχής των δύο σχολείων στην εκστρατεία της actionaid... 


και...



Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα "Draw a bird", καλέσαμε τα παιδιά και καθίσαν μάλιστα για πρώτη φορά, ανάμεσα στα νήπια, στα παγκάκια. Τα νήπια έκαναν χώρο να καθίσουν οι φίλοι τους με χαρά και απόλυτη αποδοχή της διαφορετικής εικόνας που είχαν τα παιδιά του ειδικού. Για να γράψουμε το ποίημα, ξεκινούσα εγώ τη φράση "όλα τα πουλιά " και συνέχιζαν τα παιδιά.





Έπιασαν όλοι μαρκαδόρους και ψαλίδια και ζωγράφισαν το δικό τους πτηνό, έτσι όπως το φανταζόταν ο καθένας.


Καλέσαμε τις μανούλες και μας βοήθησαν να κατασκευάσουμε τα καραβάκια μας για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας.


Πήγαμε όλοι στο ειδικό σχολείο και αφού παρακολουθήσαμε παρουσιάσεις και βιντεο με διάφορα είδη χορού,  χορέψαμε και διασκεδάσαμε.


Επισκεφτήκαμε τους φίλους μας, τους ευχηθήκαμε, τους δώσαμε το δώρο που τους είχαμε ετοιμάσει και παρακολουθήσαμε παράσταση κουκλοθεάτρου που δόθηκε από τους εκπαιδευτικούς.








































Τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος , αυτή τη χρονιά, ξεκίνησαν κοιτώντας με περιέργεια και άλλα ανάμικτα συναισθήματα τα "άλλα" παιδιά δίπλα μας. Η χρονιά τέλειωσε και τα ''άλλα" παιδιά έγιναν σιγά σιγά φίλοι μας, των οποίων τη παρέα αναζητήσαμε σε πολλές παραπάνω δραστηριότητες από αυτές που είχαμε προγραμματίσει αλλά και από άλλες που δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε φωτογραφικό υλικό για να σας δείξουμε.

 Θερμά συγχαρητήρια στα ταχυδρομικά περιστέρια  των δύο σχολείων για τις πετυχημένες αποστολές τους και τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισαν.
 Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους για την άψογη συνεργασία και τη μεγάλη προσπάθεια τους να ανταποκρίνονται στα καλέσματα μας, μιας που γι'αυτούς οι μετακινήσεις ήταν πολύ πιο δύσκολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου