Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Το καφάσι του Νίκου και Της Όλγας

 Άλλοι δύο μαθητές μοιράστηκαν μαζί μας αντικείμενα, που επέλεξαν οι ίδιοι και που αφορούν την καθημερινότητα τους στις μέρες μας  αλλά και όταν ήταν μικρότερης ηλικίας.



 Ο Νίκος ξεκίνησε τη παρουσίαση με το αγαπημένο βιβλίο του με ζωγραφιές και η Ολγα με την πασχαλίτσα της, το νέο της λούτρινο.
Έχουν μείνει πλέον λίγα παιδιά για να ολοκληρωθεί η δράση, παρά το γεγονός αυτό όμως, ακόμα ανυπομονούν όλα τους τη στιγμή που θα γίνει η επόμενη κλήρωση καθώς και τη στιγμή που θα ξανακοιτάξουν τα αντικείμενα και θα επιλέξουν αυτό που τους έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. 
 Μόνο το χαμόγελο της ικανοποίησης στο πρόσωπο του παιδιού που κληρώνεται κάθε φορά, η χαρά στα μάτια του αλλά και το χειροκρότημα και οι επευφημίες των συμμαθητών του, που ήρθε πλέον η σειρά του, είναι αρκετά για να θεωρηθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έβαλε ένα λιθαράκι στην τόνωση της αυτοπεποίθησης τους.
 Κάθε φορά ο πρωταγωνιστής της ημέρας κάθεται στο καρεκλάκι της "κυρίας", βγάζει τα αντικείμενα από το καφάσι και ξεκινά την περιγραφή. Αγαπημένη στιγμή όλων μας όταν κρατά ένα από τα αντικείμενα και περνάει από όλους τους φίλους του για να το δουν από κοντά και να το αγγίξουν. Όλη η παρέα αποδέχεται όχι μόνο το παιδί που παρουσιάζει αλλά και τα προσωπικά του αντικείμενα. Πόσο μεγάλη ικανοποίηση, αλήθεια!!!

1 σχόλιο:

  1. Συγκινηθηκα με τα λογια σας.υπεροχος τροπος τονωσης της αυτοπεποιθησης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή