Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μύρισε η τάξη μας κουλουράκια!!!!



 Αφού χωριστήκαμε σε δυο ομάδες, ξεκινήσαμε να βάζουμε τα υλικά μας στις λεκάνες και οι μικροί μας κουλουρο-παρασκευαστές ξεκίνησαν να ανακατεύουν με τη σειρά, χρησιμοποιώντας πρώτα τις κουτάλες. Αναμίξαμε τα υγρά (λάδι, πορτοκάλι) με τη ζάχαρη, για να λιώσει, προσθέσαμε τα αρώματα και στο τέλος το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μας βοήθησαν οι γονείς-βοηθοί των κουλουρο-παρασκευαστών. Ζύμωσαν το υλικό μέχρι να μην κολάει στα χεράκια των παιδιών και μας παρέδωσαν τη ζύμη για να την ζυμώσουμε κι εμείς.














Οι γονείς-βοηθοί ετοίμαζαν μπαλάκια από  ζύμες, τα έδιναν στα παιδιά για να αρχίσει το πλάσιμο.


Το πρώτο ταψί το ψήσαμε σχολείο και τα άλλα δύο τα πήραν οι μανούλες σπίτι και μας τα έφεραν έτοιμα.



Όταν ήρθαν τα κουλουράκια από το σπίτι, είχαμε ήδη γευτεί το άρωμα και τη γεύση αυτών που ψήσαμε στο φουρνάκι μας. Όμως τα παιδιά ήθελαν κι άλλα...


κι άλλα...


Και βέβαια δεν μας έφταναν όσα φάγαμε, πήραμε ζύμη και για το σπίτι!!!

Να αναφέρω εδώ ότι υπήρχε η πρόθεση από τα παιδιά να κεράσουν τους γονείς τους στο σχόλασμα για να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους αλλά ο καιρός μας τα χάλασε. Πήραν όμως το κέρασμα στις τσαντούλες τους.
 Ευχαριστώ πολύ όλους τους κουλουρο-παρασκευαστές του τμήματος αλλά και τους γονείς-βοηθούς αυτών, που μας χάρισαν απλόχερα τη καλή τους διάθεση αλλά και τον χρόνο τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου