Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ε Twinning 2017-1ο ταξίδι - Ελλάδα

 Η δράση μας  ξεκίνησε με το ταχυδρομείο και ένα γράμμα που έφθασε στα χέρια μας πριν δύο εβδομάδες περίπου. Αποστολέας του γράμματος ο δράκος, ο οποίος ζητά απο τα παιδιά να τον συντροφεύσουν στο ταξίδι του και να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να φθάσει στην Παραμυθοχώρα.
 Το ταξίδι του δράκου θα έχει κι άλλους συνοδοιπόρους εκτός τους μαθητές του 9ου νηπιαγωγείου Περάματος, οπότε αρχικά κρίθηκε απαραίτητο να γνωριστούμε με τους φίλους μας από τα άλλα σχολεία. Πριν γίνει αυτό, μέσα από ένα διαδικτυακό, online εργαλείο, οι μαθητές και των 5 σχολείων ψηφίσαμε το όνομα που θα θέλαμε να δώσουμε στον δράκο μας. Καθε σχολείο αρχικά ανέδειξε κάποια ονόματα-προτάσεις των παιδιών, με εσωτερική ψηφοφορία. Αυτές οι προτάσεις μετά μπήκαν στην τελική ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία το αποτέλεσμα ήταν να ονομαστεί ο δράκος Ταξιδούλης.
 Η πρώτη γνωριμία έγινε με τις προσωπογραφίες-ζωγραφιές των παιδιών, οι οποίες ανέβηκαν σε ένα padlet, ένα αλλο online εργαλείο των Τ.Π.Ε. ,συνοδευόμενες απο τα σχόλια του κάθε παιδιού για τον ευατό του.
 Επόμενο βήμα η δημιουργία ενός βίντεο, όπου παρουσιάζεται η τάξη του κάθε νηπιαγωγείου. Τα βίντεο ετοιμάστηκαν από τις νηπιαγωγούς, έχουν κι αυτά αναρτηθεί στο twinspace και θα παρουσιαστούν στους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων.
 Όσοι από εσάς θέλετε να μπείτε στην πλατφόρμα του e twinning, στο twinspace και να παρακολουθείτε το έργο μας με περισσότερες λεπτομέρειες, δεν έχετε από το να πατήσετε ΕΔΩ.
 Αυτήν την εβδομάδα, εκτός από τα βίντεο που θα παρακολουθήσουμε με τα παιδιά, θα συζητήσουμε στην ολομέλεια τι θέλουμε να βάλουμε, σαν τμήμα, μέσα στο βαλιτσάκι του ταξιδούλη, για να τον συντροφεύει στο ταξίδι του. Το βαλιτσάκι θα περάσει από όλα τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία. Επιπλέον θα ξεκινήσει και η συνεργασία με τους γονείς του τμήματος, οι οποίοι θα κλιθούν να δώσουν στα παιδιά τους φωτογραφικές  μηχανές και κινητά, προκειμένου να συγκεντρωθούν εικόνες της γειτονιάς μας. Οι εικόνες αυτές θα αξιοποιηθούν μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο, γνωστή τη γειτονιά μας σε όλους τους φίλους μας  από τα άλλα σχολεία.
 Η συνέχεια της δράσης....προσεχώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου