Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Out of Eden Learn, Συμπληρωματική ανάρτηση στο 4ο βήμα

 Είχαμε ολοκληρώσει το 4ο βήμα του εκπαιδευτικού ταξιδιού μας και όντας έτοιμοι για να οργανώσουμε το επόμενο βήμα, μάθαμε για την λαογραφική έκθεση που είχε διοργανώσει η κα Δανάη, η δασκάλα της Β' τάξης του 1ου Δ.Σ. Περάματος, με το οποίο συστεγαζόμαστε.
 Οι μαθητές και οι γονείς του τμήματος συγκέντρωσαν αντικείμενα της καθημερινότητας, που χρησιμοποιούνταν όμως πολλά χρόνια πριν. Η κα Δανάη επιμελήθηκε με τους μαθητές της την παρουσίαση τους και μας έδωσαν και εμάς την ευκαιρία να τα παρατηρήσουμε, να τα γνωρίσουμε, μιας που κάποια ήταν άγνωστα στις μικρές ηλικίες των νηπίων μου, να αναζητήσουμε στη σκέψη μας το αντίστοιχο σύγχρονο αντικείμενο, να βρούμε ομοιότητες και διαφορές.
 Οι ιδιοι οι μαθητές μου έκαναν την σύνδεση με την συνέντευξη που μας είχαν δώσει, λίγες ημέρες πριν οι μανούλες και αφορούσε πληροφορίες για το παλιό Πέραμα.
 Τα παιδιά σχολίασαν ότι αυτά είναι τα πράγματα που είχαν οι άνθρωποι παλιά, στο Πέραμα, όταν  η πόλη ήταν, όπως στις φωτογραφίες που είδαμε. Εκμεταλλεύτηκα το γεγονός και ετοίμασα ένα βίντεο, το οποίο και αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του Out of Eden Learn.  


  Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε το βίντεο, πατήστε ΕΔΩ.


  Οι φωτογραφίες και τα αντικείμενα που είδαμε στην έκθεση είναι τα παρακάτω:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου