Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αέρας βενετσιάνικου καρναβαλιού......φύσηξε και μας παρέσυρε μαζί του.

 Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και τα δρώμενα στη Βενετία ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη του Ιανουαρίου.  Λίγο πριν ξεκινήσει λοιπόν και η δική μας επίσημη αποκριάτικη περίοδος, γνωρίσαμε το βενετσιάνικο καρναβάλι και συγκεκριμένα τις βενετσιάνικες μάσκες και στολές. Παρατηρήσαμε εικόνες από το διαδίκτυο, αναφερθήκαμε στους λόγους που πολλά πολλά χρόνια πριν ( από τον Μεσαίωνα και έπειτα) επέβαλαν  τη χρήση μάσκας για τις δημόσιες εμφανίσεις των ατόμων, ετοιμάσαμε τις δικές μας μάσκες βενετσιάνικες μάσκες.















Διαβάσαμε  το βιβλίο, "Η ιστορία του Αρλεκίνου", της Ζωρς Σαρη
.

 Πρόκειται για μία αρκετά συγκινητική ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στη Βενετία και εξυμνεί τη δύναμη της αγάπης που ξυπνά μέσα μας τη φαντασία, της αγάπης που μόνο θετικές σκέψεις και αισιοδοξία για τη ζωή δημιουργεί.
Οι μικροί μου καλλιτέχνες ετοίμασαν τους δικούς τους αρλεκίνους μαζί με την μανούλα τους.






















  

Στην Βενετία οι μασκαράδες ντύνονται και βγαίνουν στους δρόμους χορεύουν και γλεντούν, όπως ο Αρλεκίνος. Γι'αυτό ετοιμάσαμε και τους δικούς μας μασκαράδες-κουκλάκια με διπλόκαρφα.



Ζηλέψαμε όμως τους χορευτές μασκαράδες και θέλαμε και εμείς.
Παρακολουθήσαμε όλοι μαζί στο youtube, σε διαφορετικά βιντεάκια, τον παραδοσιακό χορό της Ιταλίας. Πρόκειται για τον χορό Ταραντέλλα. Μας άρεσε πολύ και επειδή εμείς ότι μας αρέσει το δοκιμάζουμε, ετοιμάσαμε μια χορογραφία, την οποία παρουσιάσαμε στους γονείς.


Το χορευτικό μας ξεκίνησε με τους χορευτές να κρατούν τις μάσκες τους και ολοκληρώθηκε με ρυθμικά χτυπήματα από τα ντέφια τους.







Αν θέλει κάποιος να ξανακούσει τη μουσική του χορού Ταραντέλλα και να διασκεδάσει και στο σπίτι, δεν έχει παρά να πατήσει ΕΔΩ.





1 σχόλιο: