Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Το ζάρι των σχημάτων μας μαθαίνει τους Τρεις Ιεράρχες.

 Μιλήσαμε για τους Τρεις Ιεράρχες και το έργο τους και το κινητικό παιχνίδι με το ζάρι των σχημάτων ήταν αυτό που μας βοήθησε να απομνημονεύσουμε τις πληροφορίες αλλά και να παίξουμε, να κινηθούμε και να εξασκηθούμε στη προγραφή και την προανάγνωση.
 Τους κανόνες αυτή τη φορά τους έβγαλα εγώ.  


Όταν το ζάρι φέρει κύκλο, όλα τα παιδιά θα πιαστούμε σε  έναν μεγάλο κύκλο. Οι Τρεις Ιεράρχες μίλησαν για την αγάπη και την αδελφοσύνη στους λαούς.
Όταν το ζάρι φέρει τρίγωνο, λέμε μια προσευχή. "Τρεις Ιεράρχες σεβαστοί δώστε φώτιση σε όλους τους ανθρώπους στη γη".
Όταν το ζάρι φέρει τετράγωνο, τραπέζιο και ορθογώνιο τα παιδιά τρέχουν στα τραπέζια και αναζητούν τη κάρτα με το αντίστοιχο όνομα για το αντιγράψουν κάθε φορά. Τις κάρτες με τα ονόματα τις έχουμε γράψει προηγουμένως μαζί με τα παιδιά και τους έχω δέιξει που τις έχω κρεμάσει. Κάθε φορά που το ζάρι φέρνει ένα από τα τρία σχήματα, αφού διαβάσουν στον πίνακα και εντοπίσουν τον κανόνα, τους θυμίζω το πρώτο γράμμα της κάρτας που ψάχνουμε, για να βοηθήσω και τους πιο αδύναμους.
Στο οβάλ σχήμα πιάνουμε αγκαλιά έναν φίλο μας, μιας που οι Ιεράρχες μας μίλησαν και για τη σημαντικότητα της φιλίας.

1 σχόλιο:

  1. Σοφία μου συνδύασες με πολυ ωραίο τρόπο το παιχνίδι αυτό που αγαπούν τα παιδιά με την ιστορία και τις αξίες που μας δίδαξαν οι 3 Ιεράρχες! Εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή