Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ένα παλιό βιβλίο, τρεις εικόνες, τρία αντικείμενα, μία ιστορία.

 Η ομάδα εργασίας της ημέρας ήταν τα παιδιά που επέλεξαν τις εικόνες από ένα βιβλίο κατεστραμμένο, χωρίς να τις βλέπουν. Τρία ακόμα παιδιά μας έφεραν ένα αντικείμενο επιλογής τους από την αίθουσα. Τους εξήγησα ότι θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε μια ιστορία που θα έχει μέσα τις εικόνες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Τα παρατήρησαν καλά καλά και....


Αρχικά ρώτησα τα παιδιά για το πού διαδραματίζεται η ιστορία και  για το ποιος είναι ο πρωταγωνιστής. Η ιστορία μας λοιπόν εξελίσσεται σ'ενα δάσος και πρωταγωνιστεί ένας καλός λύκος.

(Άγγελος) Μια φορά κι έναν καιρό, σ'ενα δάσος με πολλά δέντρα και όμορφα ανθισμένα λουλούδια (Γιάννης Μ) εμφανίστηκε ο λύκος με το μηχανάκι. (Γιώργος) Ο λύκος είχε πάρει το μηχανάκι από έναν άνθρωπο που είχε πάει στο δάσος.
(Λιάνα) Με το μηχανάκι πήγαινε μια βόλτα. (Σταύρος) Στη βόλτα ο λύκος συνάντησε τριάντα πέντε κατσικάκια, (Λάζαρος) τα οποία ψάχνανε για τροφή. Θέλανε να βρούνε φρέσκα χόρτα, φράουλες και μήλα. 
(Σοφιανός) Ο λύκος χαιρέτησε τα κατσικάκια και μετά τους  ενημέρωσε ότι πηγαίνει στον σταθμό της πυροσβεστικής. (Χρήστος) Ήθελε να ζητήσει από τους πυροσβέστες το όχημα της πυροσβεστικής, για να κάνει μια βόλτα στο δάσος.
(Ζηνοβία) Τα κατσικάκια του εξήγησαν ότι δεν μπορεί να πάρει  το πυροσβεστικό γιατί το χρειάζονται οι πυροσβέστες για να σβήνουν τις φωτιές. (Ραφαέλα) Ο λύκος απάντησε :"Δεν πειράζει που δεν μπορώ να πάρω το πυροσβεστικό".
(Κωνσταντίνος) Στη συνέχεια ο λύκος βρήκε ένα σπίτι στο δάσος και χτύπησε την πόρτα. (Μαρία) Στο σπίτι ζούσε η Κοκκινοσκουφίτσα.
(Τιμόθεος) Μόλις την είδε ο λύκος να ανοίγει τη πόρτα της είπε:"Ευχαριστώ που μου άνοιξες" και (Μαργαρίτα) της ζήτησε να παίξουνε.
(Μάριαμ) Ο λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα παίξανε κρυφτό και (Χάρης) μετά αυτοκινητάκια.
(Γιάννης Π) Τότε ακούστηκε ο θόρυβος από έναν εσκαφέα. Ένας άλλος λύκος τον οδηγούσε και έκανε με αυτόν τρύπες στη γη.
(Ελιντόν) Η Κοκκινοσκουφίτσα που δεν της άρεσε αυτό που έβλεπε, του είπε να το σταματήσει. (Αριάδνη) "Είναι απαράδεκτο αυτό που λες. Πρέπει να στήσω ένα σπίτι για μένα" της απάντησε ο λύκος.
(Μαρίνα) Τότε εντάξει, σκάψε αλλά μην κάνεις θόρυβο γιατί μας ενοχλείς στο παιχνίδι μας.
ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου