Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το ζάρι των σχημάτων "ξαναχτυπά"

 Τα κινητικά παιχνίδια που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι με το ζάρι των σχημάτων και τους κανόνες που αποφασίζουμε μαζί με τα παιδιά, είναι από τα αγαπημένα τους και φέτος.
Στο σημερινό παιχνίδι ήθελα να βάλουμε και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, τα παιδιά επέμεναν όμως και στους κανόνες μπήκαν και τα βατραχάκια, ως ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.
 Έτσι οι κανόνες όπως διαμορφώθηκαν σήμερα ήταν: 



 Τα παιδιά έχουν μάθει και ανάλογα με το τι σχήμα θα φέρει το ζάρι, αντιδρούν. 
Οι κανόνες σε κάθε παιχνίδι βρίσκονται αναρτημένοι ψηλά στον πίνακα για να μπορούν όλα τα παιδιά να τους διαβάζουν. 
Οι δύο πρώτοι κανόνες παίζουν πρώτη φορά, οπότε χρειάστηκε να προηγηθεί η παρουσίασή τους. Κάλεσα τα παιδιά στα τραπέζια και τους έδειξα τις κάρτες.



 Αναγνωρίσαμε τα τρόφιμα στις εικόνες αρχικά και θυμηθήκαμε τα ονόματα των δύο ομάδων. Έτσι όποτε το ζάρι έφερνε τετράγωνο τα παιδιά έτρεχαν στο τραπέζι με τις βιταμίνες ενώ όποτε το ζάρι έφερνε τρίγωνο έπρεπε να τρέξουν στο τραπέζι με τις πρωτεϊνες. Κοιτούσαν τις εικόνες και φώναζαν τα ονόματα των τροφών.
Στον κύκλο πηδούσαν πάνω κάτω, στο τραπέζιο ξάπλωναν στη μοκέτα, στο ορθογώνιο έτρεχαν στη θέση τους, όπου είχαν αφήσει από πριν μαρκαδόρο και χαρτί και έγραφαν τη λέξη "ΒΑΤΡΑΧΟΣ". Τέλος, όποτε το ζάρι έφερνε οβάλ μετράγαμε όλοι μαζί από το 1-10.
 Περιττό να πω ότι το διασκεδάσαμε ενώ παράλληλα μάθαμε (χωρίς να το καταλαβαίνουμε βέβαια οτι κάνουμε μάθημα).

1 σχόλιο:

  1. Εύγε Σοφία μας! Φοβερές ιδέες ως συνήθως! Μια που ασχολούμαστε με το θέμα της διατροφής αυτόν τον καιρό, πάλι θα χρησιμοποιήσω τις δραστηριότητές σου ως έμπνευση για τις δικές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή