Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Προετοιμασία δεκατιανού στο νηπιαγωγείο Νο2

 Μια σπιτική και πολύ εύκολη συνταγή μπουγάτσας πρότεινα στα παιδιά να προετοιμάσουμε και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος.
 Τα λαγουδάκια μας η Μαλένα, η Μαρίνα , η Όλγα και η Μαρία, (δυστυχώς απουσίαζε ο Γιώργος) ήταν η ομάδα που έκανε όλη τη δουλειά. 
 Αρχικά λοιπόν ετοιμάστηκε το ταψί με το φύλλο. Απλά εξήγησα τη διαδικασία και μετά ανέλαβαν τα κορίτσια να κάνουν τα φύλλα καραμελίτσες, όπως μου είπαν. Κάθε "καραμελίτσα" την τοποθετούσαν στο ταψί με τη σειρά. 




 Στη συνέχεια ετοιμάστηκε και η κρέμα με καλύτερες στιγμές και αρκετά διασκεδαστικές αυτές του σπασίματος των αυγών. Αυγά - ανακάτεμα, ζάχαρη - ανακάτεμα, βανίλιες - ανακάτεμα, γάλα - ανακάτεμα. Αν είχε φωνή το υλικό μας θα έλεγε ΦΤΑΝΕΙ. Ρίξαμε τη κρέμα προσεχτικά στο ταψί μας και στη συνέχεια απλώσαμε και το βούτυρο.


 Έτοιμη για ψήσιμο η μπουγάτσα μας.


 Εδώ έτοιμη για φάγωμα η μπουγάτσα μας με πρώτους και καλύτερους ανυπόμονους πελάτες τα λαγουδάκια που μοίραζαν στους φίλους τους τα κομμάτια και μετρούσαν τα υπόλοιπα στο ταψί να δουν αν θα φθάσει και για αυτές.



 Συγχαρητήρια στις μικρές μου ζαχαροπλάστριες, οι οποίες βέβαια δεν παρέλειψαν να μας πουν και για τα θρεπτικά συστατικά που μας προσέφερε η συνταγή τους. 

 Γαι τις μανούλες που μου ζήτησαν τη συνταγή, διαβάστε παρακάτω.

1 φύλλο Βυρητού (το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί)
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
100-150γραμ. βούτυρο
άχνη ζάχαρη και κανέλα (αφού ψηθεί)

 Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου