Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Εβδομάδα δράσης "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ"

 Δεδομένου του υψηλού ποσοστού παιδικής παχυσαρκίας στο οποίο διακρίνεται με πολύ καλή θέση η χώρα μας καθώς και της επιτακτικής ανάγκης για υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, όχι μόνο στον χώρο του σχολείου αλλά στο ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό μας πλαίσιο, ξεκινάμε την εβδομάδα δράσης "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ".
 Ζητώντας για άλλη μια φορά τη βοήθεια, την συνεργασία αλλά και τον πολύτιμο χρόνο των γονέων, που όμως πάντοτε μου προσφέρουν απλόχερα και τους ευχαριστώ γ' αυτό, ξεκινάμε τη καταγραφή των δεδομένων που καθημερινά φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο. 
 Καλείται λοιπόν η μαμά ή ο μπαμπάς σε καθημερινή βάση, για μία εβδομάδα, να συμπληρώνει σε ένα έντυπο ποια ήταν η αγαπημένη επιλογή τροφίμου του παιδιού την υπόλοιπη ημέρα, εκτός του σχολείου. Το παιδί θα διαλέγει τι του άρεσε από αυτά που έφαγε, η μαμά θα  καταγράφει ένα από αυτά και μαζί θα αναζητούν στο διαδίκτυο τα θρεπτικά συστατικά που του πρόσφερε αυτή η επιλογή. Διευκρινίζεται ότι δεν ζητείται να αλλάξει κάτι στις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας. 
 Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται καθημερινά θα κατευθύνουν τη συζήτηση μας και στο τέλος της εβδομάδας θα σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα.
 Στόχος της δράσης αυτής ορίζεται να γνωρίσουν τα παιδιά τη σημαντικότητα των θρεπτικών συστατικών των τροφών και να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  Αναζητώντας στο Google κάποιες διευθύνσεις για να διευκολύνω την "εργασία" σας βρήκα τις ακόλουθες. Μπορείτε σερφάροντας να βρείτε και να περιηγηθείτε σε πολλές περισσότερες.
 Επιπλέον τονίζοντας τη σημαντικότητα της ύπαρξης σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα όχι μόνο των παιδιών αλλά και των ενηλίκων, καλούνται οι γονείς να καταγράφουν στο έντυπο την αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών τους. (αυτή που ασχολήθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα). 
 Τα αποτελέσματα επίσης της προτίμησης καθιστικών δραστηριοτήτων ή κινητικών του τμήματος θα αναρτηθούν συγκεντρωτικά στο τέλος της εβδομάδας προς ενημερωσή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου