Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τα αποτελέσματα της εβδομάδας δράσης αναφορικά με τις καθιστικές και τις κινητικές δραστηριότητες που δήλωσαν τα παιδιά, ως αγαπημένες, για κάθε ημέρα.


Απάντησαν τα 22 παιδιά

Απάντησαν τα 23 παιδιά

Απάντησαν τα 22 παιδιά

Απάντησαν τα 18 παιδιά

Απάντησαν τα 14 παιδιά

 Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα τα παιδιά επέλεξαν από την καθημερινότητα τους και δήλωσαν ως αγαπημένες δραστηριότητες τις καθιστικές δύο ημέρες της εβδομάδας. Δύο ημέρες καθιστικές και κινητικές δραστηριότητες είχαν το ίδιο ποσοστό και μια ημέρα, την Τρίτη υπερτερούν οι κινητικές δραστηριότητες. 
 Αν και η φύση της ηλικίας των παιδιών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κίνηση, το σίγουρο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι τα παιδιά έχουν μάθει και αρέσκονται στις καθιστικές δραστηριότητες, εντός του σπιτιού, μόνα τους ή με τα αδέρφια τους.
 Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ερευνητικές μελέτες για την διατροφή και συγκεκριμένα την παχυσαρκία, συστήνουν ως ελάχιστο χρόνο άσκησης (συμμετοχής γενικότερα σε κινητική δραστηριότητα) καθημερινά του παιδιού την 1 ώρα, γνωρίζοντας βέβαια ότι η σωματική δραστηριότητα προάγει την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου