Τρίτη 25 Απριλίου 2017

2ο ταξίδι-Γερμανία

 Ο γλυκός ροζ δράκος, ο Ταξιδούλης μας, έχοντας με επιτυχία ολοκληρώσει το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, φεύγει για Γερμανία. Εκεί επιδιώκει να γνωρίσει την Χιονάτη, από την οποία θα ζητήσει να του δείξει τον δρόμο για την Παραμυθοχώρα. Ο Ταξιδούλης για να ευχαριστήσει τη Χιονάτη θα της προφέρει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, που θα ετοιμάσουν τα πέντε συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία και που θα αναφέρεται σε μήλα, το αγαπημένο φρούτο της ηρωίδας των Αδερφών Γριμ.
 Στο ηλεκτρονικό βιβλίο θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν και από τα πέντε σχολεία και που θα αφορούν τις κατηγορίες: Μήλα και Τέχνη, Μήλα και τραγούδια - χοροί, Μήλα και παραμύθια-αινίγματα-παροιμίες, Μήλα και συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, Μηλο-παιχνίδια και Μήλα και η θρεπτική τους αξία.
 Οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος, ξεκίνησαν τις δράσεις και σήμερα όλοι έφεραν φρέσκα μήλα.
 Τα μηλοπαιχνίδια ξεκίνησαν, αφού πρώτα γευτήκαμε τον νόστιμο καρπό.





Και ξεκινήσαμε με Μηλο-Ποδόσφαιρο




Συνεχίσαμε με Μήλο-Γκολφ







Διασκεδάσαμε πολύ και στην κυριολεξία λιώσαμε τα μήλα με το Μήλο-Μπάσκετ







Πολύ ενδιαφέρον και άκρως διασκεδαστικό επίσης ήταν το παιχνίδι μας, οι Μηλο-κοιλίτσες. Τα παιδιά μοιράστρηκαν σε δύο ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε, ανά ζευγάρι, να μεταφέρει τα μήλα από ένα σημείο εώς ένα άλλο, χωρίς να χρησιμοποιούν χέρια, παρά κρατώντας τα με την κοιλιά τους. 






Κρατήσαμε τα μήλα για να συνεχίσουμε τα παιχνίδια και την αυριανή ημέρα, ομως οι μηλο-αναζητήσεις μας δεν έμειναν εκεί. Διαβάσαμε τις πληροφορίες που μας είχαν φέρει οι μαθητές με την βοήθεια των γονέων τους, ακούσαμε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια για τα μήλα, τραγουδήσαμε και χορέψαμε (μας απόλαυσαν και οι μανούλες στο σχόλασμα) το Μήλο μου κόκκινο (παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι).
Η τελευταία μηλο-δραστηριότητα της ημέρας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τα μήλα σαν σφραγίδες και να ζωγραφίσουν οι μαθητές τα μηλο-φιλαράκια.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου