Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Out of Eden Learn- Footstep 1

 Με την έναρξη των μαθημάτων φέτος ξεκίνησε και η εκμάθηση ενός τραγουδιού για ένα χταποδάκι, το οποίο μας βοήθησε να μάθουμε τις ημέρες της εβδομάδας.(για περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγούδι πατήστε εδώ). Προφανώς ο φίλος μας το χταποδάκι μας έκανε καλή εντύπωση και τον είχαμε κατα νου, μιας κι όταν τα παιδιά ρωτήθηκαν ποιο θα ήθελαν να είναι το σήμα της τάξης μας στο εκπαιδευτικό ταξίδι που θα κάνουμε παρέα με τον Paul Salopek και τα άλλα σχολεία του Walking party, απάντησαν το χταπόδι. Άμεσα ακολούθησε η ερώτηση γιατί να διαλέξουμε ένα χταπόδι για να γίνει το σήμα μας και η απάντηση ήταν αρκετά έξυπνη. Ένα χταπόδι χρειάζεται πολλά παπούτσια, τα παπούτσια του χταποδιού θα είναι τα δικά μας παπούτσια που θα περπατούν μαζί με τον Paul.
 Επόμενο βήμα ήταν να περάσουμε στην κατασκευή του avatar, του σήματος που θα αντιπροσωπεύει το 9ο Νηπιαγωγείο Περάματος.






Όλα τα παιδιά βοηθούν στο να σχεδιαστούν τα χταπόδια. Άλλος σχεδίασε το κεφάλι, άλλος τα χαρακτηριστικά και οι υπόλοιποι από ένα πλοκάμι. Χρειάστηκε να κάνουμε βέβαια δυο χταπόδια για να μπορέσουν να συμμετέχουν και οι είκοσι μαθητές. 


Τα δεκαέξι παπούτσια ζωγραφίστηκαν και κόπηκαν από τα παιδιά την ημέρα που είχαν έρθει μόνο δεκαέξι παιδιά. (καμιά φορά οι απουσίες εξυπηρετούν)




Η θάλασσα ζωγραφίστηκε με πινέλο και τέμπερα. Όλοι με τη σειρά περίμεναν για να ζωγραφίσουν το δικό τους κομμάτι θάλασσας.



Τα χταπόδια ζωγραφίστηκαν με ξυλομπογιά.


Είχαμε αποφασίσει εξαρχής ότι το avatar του νηπιαγωγείου μας θα είναι ένα χταπόδι, οπότε σε αυτό το σημείο, που ήταν έτοιμα και τα δύο, οι μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν πως θα επιλέγαμε το ένα από το άλλο. Ήταν και τα δύο εξίσου όμορφα. Η απάντηση ήρθε αβίαστα από περσινό μαθητή του τμήματος, που έχει ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση και ο οποίος πρότεινε να κάνουμε εκλογές. 






Τα δύο χταπόδια, έτοιμα για την αναμέτρηση, στήθηκαν δίπλα δίπλα και οι ψηφοφόροι έπρεπε να έρχονται και στο λευκό χαρτί που υπήρχε κάτω από το κάθε χταπόδι να γράψουν το αρχικό γράμμα του ονόματος τους.



Η ψηφοφορία ξεκίνησε και για τα παιδιά που ίσως δεν θυμόντουσαν το πρώτο γράμμα του ονόματος τους, υπήρξε βοήθεια, δείχνοντας τους την κάρτα με το όνομα τους.


Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν με την καταμέτρηση των ψήφων.



Το μικρό χταπόδι πήρε 5 ψήφους ενώ το μεγάλο 11.

Οι εκλογές έλαβαν τέλος και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην γωνιά του Out of Eden Learn, που θα υπάρχει φέτος στη τάξη μας. Εννοείται ότι και το avatar του τμήματος θα κοσμεί από σήμερα την αίθουσα μας και θα μας συνοδεύει στο εκπαιδευτικό μας ταξίδι.






2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή κάνατε στο ταξίδι σας! Μου αρέσει πολύ το Avatar που διαλέξατε Σοφάκι αλλά πιο πολύ μου αρέσει η απάντηση για την επιλογή του😊Ελπίζω να τα χαρείτε αυτά τα ταξίδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή