Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

"Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματα τους, τo 2016"


 To 9o Ν/Γ Περάματος συμμετείχε και φέτος στο 18ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών, της UNICEF, με θέμα ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
 Συζητήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών συνειδητοποιώντας ότι αρκετά από αυτά που για εμάς είναι δεδομένα για πολλά παιδιά στον πλανήτη είναι ανύπαρκτα. Αναφέραμε πως νιώθουμε εμείς που έχουμε σπίτι να μείνουμε, πηγαίνουμε σχολείο να μάθουμε γράμματα, έχουμε φαγητό να φάμε όταν πεινάσουμε, έχουμε φάρμακα και γιατρούς να επισκεφτούμε αν αρρωστήσουμε. Προβληματιστήκαμε και αναζητήσαμε τα συναισθήματα των παιδιών που στερούνται όλα αυτά και καταλήξαμε όλοι μας μόνο σε θετικά συναισθήματα στη πρώτη περίπτωση και μόνο σε αρνητικά στη δεύτερη. Τα θετικά συναισθήματα δεν μας απασχόλησαν γιατί είναι αρεστά και καλοδεχούμενα πάντοτε. Τα αρνητικά συναισθήματα όμως  που βιώνουν καθημερινά τόσα παιδιά στον πλανήτη και μάλιστα τα προσφυγόπουλα και οι μετανάστες, αυτά αναρωτηθήκαμε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να τα διώξουμε. Η απάντηση ήταν μία και αποδεκτή από όλους τους μαθητές του τμήματος. "Να βοηθάμε αυτά τα παιδιά και όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".
 Στην αφίσα λοιπόν που ετοιμάσαμε ο πλανήτης Γη παρουσιάζεται ως ο ναυγοσώστης όλων των παιδιών που κολυμπούν στη θάλασσα του σύμπαντος. Αυτός είναι και ο τίτλος της αφίσας μας.
"Στη θάλασσα του σύμπαντος, ο πλανήτης Γη είναι ο ναυγοσώστης όλων των παιδιών"






 Και επειδή την αφίσα μας πρέπει να την στείλουμε στον διαγωνισμό, με μεγάλη χαρά τα παιδιά ετοίμασαν την ατομική χάρτινη κούκλα τους, τον πλανήτη γη, για να έχουν και ένα αναμνηστικό από τη δράση μας αυτή..






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου