Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

"Η κοιμισμένη ανθοπώλης", Γεώργιος Ιακωβίδης


 Το θέμα μας ήταν τα λουλούδια αυτήν την εβδομάδα και παρατηρήσαμε αρκετούς πίνακες ζωγραφικής, γνωστών ζωγράφων. Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι η επιλογή των παιδιών για να δημιουργήσουμε μια ιστορία.


"Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα φτωχό παιδάκι. Ένα κορίτσι, που το έλεγαν Χρύσα, γιατί είχε χρυσή καρδιά.
Η Χρύσα ζούσε σ'ένα σπίτι στο δάσος, όπου έβγαινε και μάζευε λουλούδια. Τα λουλούδια τα μάζευε για να τα πουλάει, να βγάζει χρήματα και για να φτιάχνει στεφανάκια να πουλάει, πάλι για να βγάζει χρήματα.
Κάθε μέρα έφευγε από το δάσος και πήγαινε στη πόλη, στο δημαρχείο, για να πουλήσει τα λουλούδια της. Αυτο το έκανε για να αγοράζει φαγητό, καινούρια ρούχα και πράγματα για το σπίτι.
Μια μέρα όμως, επειδή κουράστηκε, ακούμπησε πάνω σε μια κολώνα, δίπλα στη πόρτα του δημαρχείου και κοιμήθηκε. Ο δήμαρχος, όταν ήρθε, την βρήκε να κοιμάται και την ρώτησε:"Γιατί είσαι εσύ εδώ?". Η Χρύσα απάντησε: "Γιατί κουράστηκα και ήθελα κάπου να ξεκουραστώ. Συγνώμη κύριε δήμαρχε!"
Μόλις το είπε αυτό, σηκώθηκε να φύγει και ο δήμαρχος για να την βοηθήσει την πήγε σπίτι της με το αυτοκίνητο του, τη λιμουζίνα του. Της είπε ακόμα ότι μπορεί να πάει να δουλέψει μαζί του στο δημαρχείο και της έδωσε λεφτά για φαγητό και ρούχα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου