Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ιστορίες εμπνευσμένες από πίνακες ζωγραφικής

 Πρόκειται για δραστηριότητα που ήθελα να είχε πραγματοποιηθεί πριν τις διακοπές του Πάσχα, όμως οι ιώσεις ήταν πολλές και οι απουσίες των μαθητών μου περισσότερες. Ολοκληρώθηκαν τώρα λοιπόν οι ιστορίες και σας τις παραθέτω.
 Δύο πίνακες κλήθηκαν να επιλέξουν η κάθε ομάδα από τη συλλογή που τους παρουσίασα. Ο ένας θα έπρεπε να είχε πρόσωπα και ο άλλος τρόφιμα.
 Στην πρώτη ομάδα ανήκουν οι: Κωνσταντίνος, Μαρία, Ζηνοβία και Γιάννης Μ.




Βαν Γκογκ

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Ειρήνη. Της άρεσαν πολύ τα μήλα γι' αυτό και χαμογελούσε γιατί είχε πάρει πολλά μπροστά της για να φάει. Όμως μια μέρα πνίγηκε και πήγε στο νοσοκομείο και εκεί της είπε ο γιατρός να μην τρώει μόνο μήλα αλλά και ψωμί με γάλα για να παίρνει βιταμίνες, ασβέστιο, φθόριο και υδατάνθρακες.

Τη δεύτερη ιστορία δημιούργησαν οι: Ραφαέλα, Σταύρος, Τιμόθεος, Μαργαρίτα.

Vladimir Gusev


William Mason Brown 

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο κορίτσια, που πήγαν στη παραλία να κάνουν πικ νικ. Έστρωσαν στην άμμο κουβέρτες για να καθήσουν. Είχαν πάρει μαζί τους καλάθι και μέσα είχαν ψωμί, τυρί, γαλοπούλα, βραστά αυγά, ροδάκινα και φράουλες για φρούτα.
 Μόλις έφαγαν ήθελαν να κολυμπήσουν. Επειδή δεν έκανε να βουτήξουν με γεμάτο στομάχι, περίμεναν να πάει κάτω το φαγητό και να κολυμπήσουν.

Η επόμενη ομάδα αποτελείτο από τους: Χρήστο, Λυδία, Χάρη, Μάριαμ.

Θεόφιλος

Renoir


 Mία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος, που πήγε να ρίξει τις ελιές από το δέντρο. Ήταν χειμώνας. Είχε φέρει μαζί του κι άλλους για να τον βοηθήσουν να τις μαζέψει.
Επειδή είναι κουραστική η δουλειά τους, είχαν πάρει μαζί τους για να φάνε το μεσημέρι λαχανικά και ψωμί.


 Την επόμενη ιστορία έγραψαν οι: Λιάνα, Ελιντόν, Γιώργος, Μαλένα.

Cezanne

Victor-Gabriel-Gilbert


 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρία παιδάκια που είχαν πάει στην εξοχή με τις μαμάδες τους. Πήγαν εκεί για να κάτσουν να διασκεδάσουν και να μαζέψουν κεράσια. Τους άρεσε πολύ να τρώνε κεράσια γι' αυτό φάγανε πολλά, όμως πήραν μαζί τους και βάλανε και στη φρουτιέρα, όταν επέστρεψαν στο σπίτι. Τα έβαλαν δίπλα στα μήλα και τα αχλάδια.

 Οι δημιουργοί της επόμενης ιστορίας είναι οι: Άγγελος, Μαρίνα, Γιάννης Π,  Αριάδνη.

Θεόφιλος

Cezanne

 Mια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας φούρναρης που έβαζε τα ψωμιά μέσα στο φούρνο και τον βοηθούσαν και οι άλλοι άνθρωποι. Ήθελαν να ψήσουν ψωμί για να έχουν να τρώνε. Έφτιαχναν ζυμάρι, το έπλαθαν, έκαναν και κουλουράκια και μετά τα έψηναν. Μια μέρα ο φούρναρης ήθελε να φτιάξει φρουτόπιτα και μετά φρουτοσαλάτα και πήγε και αγόρασε φρούτα. Πιο πολύ του άρεσαν τα κεράσια και τα βερύκοκα. Έφτιαξε τις φρουτόπιτες και ήρθαν δυο κυρίες και τις αγόρασαν.

 Τελευταία ιστορία και δημιουργοί της είναι οι: Όλγα, Σοφία, Σοφιανός και Λάζαρος.

Victor-Gabriel-Gilbert

Γύζης

 Μια φορά κι ένανα καιρό ήταν μια μαμά που είχε τρία παιδάκια. Βρίσκονταν όλοι στη κουζίνα και ήταν ώρα φαγητού. Η μαμά τους είπε:"Ετοιμάστε γρήγορα τραπέζι, για να φάμε όλοι μαζί". Τα παιδιά έβαλαν στο τραπέζι το ψωμί, τη σαλάτα, τα πιρούνια και η μαμά έφερε το κρέας με το ρύζι. Μετά πήγαν να ξαπλώσουν να κοιμηθούν, αφού βοήθησαν όλοι να μαζευτεί το τραπέζι. Η μαμά κοιμήθηκε κι αυτή και μόλις σηκώθηκε έπλυνε τα πιάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου