Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Οι γραμμούλες της βροχής

 Η ιστορία που τους διάβασα μιλάει για ένα μικρό τιγράκι που μόλις ξύπνησε τρέχει στους φίλους του, για να παίξουν. Οι φίλοι του τον κοιτάζουν περίεργα και σχολιάζουν την εμφάνιση του. Ο τίγρης τρέχει στη λίμνη για να καθρεφτιστεί και διαπιστώνει ότι οι ρίγες του έχουν γίνει πορτοκαλοκόκκινες βούλες. Βάζει τα κλάματα και αρχίζει τα παράπονα στη μαμά του, όταν αρχίζει μια φθινοπωρινή μπόρα. Η βροχή έδωσε την απάντηση στον μικρό μας τίγρη και σε όλους μας. Οι βούλες πάνω του δεν ήταν παρά φύλλα φθινοπωρινά που είχαν κολλήσει στη γούνα του.
 Οι δραστηριότητες που ακολούθησαν έγιναν ομαδικά. Σ' ένα Α3 χαρτί σχεδίασα τα φθινοπωρινά σύννεφα και έβαλα από κάτω το τιγράκι.Η βροχή έπρεπε αρχικά να πέφτει κάθετα για να βρει ο τίγρης τις ρίγες του. Στην συνέχεια ο τίγρης πήγε δεξιά και μετά αριστερά.Ένα ένα παιδί ερχόταν με τη σειρά να βάλει τη "βροχούλα" του για να βοηθήσουμε τον φίλο μας.


    Στο φύλλο εργασίας που ακολούθησε τα παιδιά αφού σχεδιάσουν μόνα τους συννεφάκια και βροχή, ζωγραφίζουν το κοριτσάκι με την ομπρέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου