Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ο Βασιλιάς Τσίκνας και η Βασίλισσα Χοληστερίνη...την Τσικνοπέμπτη!!!

 Με αφορμή την ονομασία της ημέρας αλλά και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης που θέλει όλα τα νοικοκυριά να ψήνουν και να τσικνίζουν το φαγητό, οι μαθητές, παραδεχόμενοι όλοι μας την νοστιμάδα του ψητού κρέατος, συζητήσαμε για το πόσο συχνά  είναι υγιές να τρώμε σουβλάκια. Σε αυτό το σημείο, μέσα στη συζήτηση ,γνώρισαν και τη "χοληστερίνη". 
Στην συνέχεια εμπνεύστηκαν την παρακάτω ιστορία.

"Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ο Βασιλιάς Τσίκνας που του άρεσε να τσικνίζει και να τρώει κρέας και λουκάνικα κάθε μέρα. Έστελνε τους υπηρέτες του να ψωνίζουν σουβλάκια καθημερινά.
 Μια μέρα πήγε ο ίδιος στην αγορά. Εκεί γνώρισε μια όμορφη κοπέλα, που την έλεγαν Χοληστερίνη. Ο Βασιλιάς δεν είχε ξανακούσει αυτό το όνομα. Έπαθε σοκ από την ομορφιά της και ζήτησε να την πάρει στο παλάτι του. Ήθελε να την παντρευτεί. Η κοπέλα δέχτηκε κι έτσι όλοι την φωνάζαν Βασίλισσα Χοληστερίνη.
 Η Χοληστερίνη είχε ένα μυστικό. Είχε έναν μαγικό καθρέπτη που μιλούσε. Κάθε μέρα τον ρωτούσε "Kαθρέπτη, καθρεπτάκι μου, κούκλε μου κι αγοράκι μου, πες μου πόσα σουβλάκια να φάω σήμερα;"κι έτρωγε ότι της έλεγε ο καθρέπτης.
  Μία μέρα ο καθρέπτης της απάντησε: "Φάε υγιεινά. Σταμάτα να τρως κάθε μέρα σουβλάκια. Φάε μια μπανάνα, ένα μήλο, ένα αχλάδι, φράουλες, μανταρίνια, πορτοκάλια, ροδάκινα και ρόδι. Φάε φασολάδα, πατάτες, κοτόσουπα, ψαρόσουπα, κρεμμύδια, γιουβαρλάκια, τόστ, πιες πορτοκαλάδα και καφέ".
 Η Χοληστερίνη στεναχωρήθηκε πάρα πολύ κι άρχισε να κλαίει. Έκλαιγε όλην την ημέρα Ο Βασιλιάς που κοιμόταν και ξύπνησε από το κλάμα της είπε: "Σταμάτα να κλαις. Με ξύπνησες. Σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη και θα φάμε όλοι μαζί σουβλάκια" 

Δημιουργήθηκε η ιστορία και βέβαια στην συνέχεια όλα τα αγόρια ετοίμασαν το στέμμα του Βασιλιά Τσίκνα και το σκήπτρο του που είχε πάνω μια μπριζόλα και τα κορίτσια έγινα Βασίλισσες Χοληστερίνες που κρατούσαν τον μαγικό καθρέπτη τους.





Φορέσαμε όλοι τα στέμματα, απολαύσαμε το παιχνίδι μας και βέβαια φάγαμε και τα σουβλάκια μας!!! (κανείς δεν ήθελε...... λόγω της ημέρας...... όπως έλεγε και η ιστορία μας😂😂😂😂)

                            Και του χρόνου!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου