Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Νέα δράση ξεκινά...."Το καφάσι της ζωής μου" από σπίτι σε σπίτι γυρνά.


Ένα πλαστικό καφάσι, το οποίο ντύθηκε και στολίστηκε ευπρεπώς, από σήμερα μπήκε στην κληρωτίδα για το ποιος μαθητής θα το πάρει στο σπίτι του.
Τα κλάματα της προσαρμογής των προνηπιών και οι απαντήσεις των νέων μικρών μου φίλων, σε συζητήσεις που κάνουμε, ότι είναι ακόμα μικρά σε ηλικία (και δεν μπορούν να ντυθούν, να φάνε, να ζωγραφίσουν, να γράψουν, να κόψουν κ.α.), μου έδωσε την αφορμή να ξεκινήσω τη δράση. 
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα γίνεται η κλήρωση και το καφάσι θα πηγαίνει στο σπίτι νέου μαθητή και θα γεμίζει με αγαπημένα αντικείμενα του. 
Αγαπητοί γονείς, θα ήθελα, το καφάσι να περιλαμβάνει "όλα" αυτά που θα σας ζητήσει το παιδί για να τα παρουσιάσει στους φίλους του. Επιτρέπεται μόνο ένα παιχνίδι, για να επεκταθούμε και σε άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, ζητάμε αντικείμενα που χρησιμοποιούσε, ακόμα και ως μωρό, προκειμένου να τονίσουμε τη διαφορά ηλικίας, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του και να τα βοηθήσουμε να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα της ζωής τους, που ονομάζεται ΣΧΟΛΕΙΟ.
Κάθε μαθητής θα παρουσιάζει τον εαυτό του, μέσα από αυτά τα αντικείμενα και στο τέλος της παρουσίασης θα βραβεύεται.








Οι κλήροι με τα ονόματα των μαθητών ετοιμάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά. Έγραψαν τα ονόματα τους, παίξαμε και κάποια παιχνίδια και στην συνέχεια τους βάλαμε όλους στο μαγικό κόκκινο κουτί, το οποίο ξέχασα όμως να φωτογραφίσω😏.
Οι κάρτες των παιδιών σκορπίστηκαν στο πάτωμα και κλήθηκαν να τις βρουν και να τις πάρουν. Στη συνέχεια έπρεπε να τοποθετήσουν τις κάρτες τους σε μια κάθετη γραμμή και μετά σε μία οριζόντια. Ακολούθως έπρεπε να αναζητήσουν τη κάρτα του ονόματος τους, αυτή που είναι τυπωμένα τα γράμματα από τον υπολογιστή και να την κάνουν ζευγαράκι με τη δική τους χειρόγραφη κάρτα.





Παιχνίδια με τα ονόματα συνεχόμενα μέχρι τη στιγμή που μάθαμε πως να διπλώνουμε τα χαρτιά μας και τα τοποθετήσαμε μέσα στο κόκκινο κουτί. Το κουνήσαμε, το φυσήξαμε , το χορέψαμε το κουτί με τους ψήφους και κάναμε τη κλήρωση.
Ανυπομονούμε πλέον να ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου