Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Το τελευταίο ταξίδι, στην Ιταλία.

 Το σχολικό έτος φθάνει στο τέλος του και ο αγαπημένος των παιδιών Ταξιδούλης, τους καλεί να τον συντροφεύσουν στην Ιταλία και ακολουθώντας τα χνάρια του Τζιάνι Ροντάρι να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα ποίημα με ομοιοκαταληξίες. 
 Σε κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία δίνονται κάποιες λέξεις κλειδιά, τις οποίες καλούνται να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές προκειμένου να συντάξουν το τετράστιχο.
 Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργατικής δράσης είναι το παρακάτω.

Ο γλυκούλης δράκος όμως ολοκλήρωσε όχι μόνο το ταξίδι του στην Ευρώπη, αλλά και τις επισκέψεις στα σπίτια των μαθητών του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος. 
Μετά το Πάσχα ο Ταξιδούλης για να ευχαριστήσει όλους τους μαθητές για την βοήθεια που του προσφέρουν, έστειλε σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία από ένα κουκλάκι, που του μοιάζει, δώρο. Τα παιδιά ενθουσιασμένα και ανυπόμονα περίμεναν πότε θα κληρωθεί το όνομα τους για να φιλοξενήσουν τον Ταξιδούλη σπίτι τους και να γίνουν για ένα εικοσιτετράωρο οι υπεύθυνοι "γονείς" του.
Στο δικό μας νηπιαγωγείο ο Ταξιδούλης θα περάσει το καλοκαίρι φορώντας τα αξεσουάρ-δώρα που του έκαναν τα παιδιά με αγάπη και στοργή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου