Τρίτη 23 Μαΐου 2017

e twinning - oλοκλήρωση ταξιδιού στη Γαλλία

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κι αυτή η αποστολή που μας ανέθεσε ο αγαπημένος μας πλέον Ταξιδούλης. Οι μαθητές 5 νηπιαγωγείων εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν μια συνεργατική ιστορία με ήρωες τον Ταξιδούλη, τη Χιονάτη, το Λύκο Ζαχαρία και άλλους ήρωες παραμυθιών. Η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται στο δικό μας νηπιαγωγείο και μετά, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα όλοι οι συνάδελφοι, αναλάμβανε το κάθε τμήμα να γράψει τη συνέχεια αυτής. Η ιστορία εικονογραφήθηκε. Το κάθε νηπιαγωγείο όμως εικονογράφησε το κομμάτι της ιστορίας που εμπνεύστηκαν άλλοι συμμαθητές τους και όχι το δικό τους.
 Η συνεργατική αυτή ιστορία πήρε τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου, το οποίο μπορείτε όλοι να ξεφυλλίσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://twinspace.etwinning.net/37092/home . Αναζητήστε το βιβλίο μας στο Ταξίδι στη Γαλλία.

 Η Χιονάτη, ηρωίδα των αδερφών Γκριμ, ακολούθησε τον Ταξιδούλη από το ταξίδι στη Γερμανία. Οι δύο φίλοι γνωρίστηκαν με τον Λύκο Ζαχαρία, ήρωα της Γαλλίδας συγγραφέας Orianne Lallemand και όλοι μαζί πλέον έχουν ξεκινήσει για τη Δανία. Η Δανία είναι η χώρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Οι μαθητές θα γνωρίσουν τον γνωστό, ανά τον κόσμο, παραμυθά και τα παραμύθια του και ο Ταξιδούλης με τη παρέα του θα αναζητήσει στη Δανία το Ασχημόπαπο και τη Μικρή Γοργόνα. Όλοι μαζί πλέον θα αναζητήσουν το δρόμο για την Παραμυθοχώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου