Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

OUT OF EDEN LEARN - FOOTSTEP 3 - Taking neighborhood walks

 Ζητήθηκε από τους μαθητές και τους γονείς να κάνουν περιπάτους στη γειτονιά τους, περπατώντας αργά, ελαττώνοντας ταχύτητα και δίνοντας στα παιδιά τους ένα κινητό ή μια φωτογραφική μηχανή να τραβήξουν φωτογραφίες αυτά που τους προκαλούν εντύπωση.
Προτού γίνει αυτό, μιας που νηπιαγωγός και μαθητές δεν θα ειχαν την ευκαιρία να περπατήσουν μαζί, δημιουργήσαμε όλοι μαζί μια κινούμενη εικόνα.
 Πριν από εμάς περπάτησε ένα ανθρωπάκι-σχέδιο ζωγραφικής.

 Είχα βρει από το διαδίκτυο 4 εικόνες-σχέδια ζωγραφικής με παιδάκια που περπατούν. Τα παιδιά κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω μιας online εφαρμογής (answergarden) το παιδάκι που προτιμούν.


Μιας που οι μαθητές μου βέβαια δεν γνωρίζουν να γράφουν, αντιστοίχισα την κάθε εικόνα με έναν αριθμό. Τους αριθμούς τους αναγνωρίζουν και αφού διάλεγε ο καθένας τι θέλει να ψηφίσει, ερχόταν στον υπολογιστή και ψήφιζε, πατώντας τον αντίστοιχο αριθμό.


Η εικόνα-αριθμός που έπαιρνε τους περισσότερους ψήφους φαινόταν στην οθόνη μας, αφού αυτομάτως με τον ψήφο, μεγάλωνε το μέγεθος της γραμματοσειράς του.


 Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ανέδειξε την εικόνα με τον αριθμό 2 ως νικήτρια.

Στην συνέχεια επειδή ήθελα να χρησιμοποιήσω τις ζωγραφιές των παιδιών για να δημιουργήσω μια κινούμενη εικόνα, τους ζήτησα να προτείνουν χρώματα για να ζωγραφίσουν όλα τα παιδιά το ίδιο ανθρωπάκι.
Οι προτάσεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες.


Συμφωνήσαμε σε τέσσερα σημεία που θα ζωγράφιζαν. Μαλλιά, μπλούζα, πατελόνι και παπούτσια. Υπήρξαν διαφωνίες, ως προς τα χρώματα, οπότε κάναμε πάλι εκλογές. Αυτή τη φορά ψήφισαν τα σώματα μας.



Το κίτρινο χρώμα στα μαλλιά υπερίσχυσε με διαφορά 14-3.


Το πορτοκαλί χρώμα στη μπλούζα έχασε από το πράσινο με 5-12.


Το ροζ στο πατελόνι έχασε από το κόκκινο με διαφορά στους ψήφους 3-14


Τέλος τα παπούτσια ζωγραφίστηκαν μπλε, με υπεροχή στους ψήφους από το μοβ χρώμα 12-5.

Σύμφωνα με τα χρώματα-νικητές, ζωγραφίστηκαν και τα παιδάκια που περπατούν.


 Ακολουθεί το παιδάκι μας που περπατά στην γειτονιά και απολαμβάνει τη βόλτα του, παρατηρεί και καταγράφει στο μυαλό του λεπτομέρειες. Την κινούμενη εικόνα που δημιουργήθηκε θα την χρησιμοποιήσουμε στην ανάρτηση για το 3ο βήμα του προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου