Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα των άτομων με αναπηρία 3/12/2016

 Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία μας έδωσαν την αφορμή να κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στους φίλους μας στο Ειδικό Δημοτικό Περάματος. Οι συνάδερφοι με τους μαθητές τους είχαν ξανάρθει στο νηπιαγωγείο μας, εμείς όμως πρώτη φορά πήγαμε και βέβαια δεν μπορούσαμε να πάμε με τα χέρια άδεια. Γενικεύσαμε τη συζήτηση μας για τη διαφορετικότητα σε όλα τα άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες και αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μια κάρτα για να ευχηθούμε στους φίλους μας χρόνια πολλά.
 Κάθε παιδί ζωγράφισε ελεύθερα αυτό που ήθελε, έγραψε το όνομα του, ζωγράφισε και έκοψε το στολιδάκι του για να το κολλήσουμε στο εξώφυλλο της κάρτας μας.





Αφού λοιπόν δώσαμε τις ευχές μας στους φίλους μας, παρακολουθήσαμε όλοι μαζί ένα βίντεο.στην ισπανική γλώσσα. Λεπτομέρειες για το βίντεο και την όλη δράση μας,  μπορείτε να μάθετε, πατώντας ΕΔΩ. Τα σημεία που θέλαμε να τονίσουμε είχαμε μεταφράστρια μια συνάδελφο. Το τέλος της ταινίας, επειδή ήταν αρκετά στενάχωρο αφήσαμε τα παιδιά να το ερμηνεύσουν και να μας πουν τι κατάλαβαν αλλά και τι συνέχεια  θα ήθελαν να δώσουν τα ίδια στην ταινία.
Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε τη ταινία, δεν έχετε από τα πατήσετε ΕΔΩ.
Οι δραστηριότητες μας δεν τελείωσαν. Ζυμαράκια με χρυσόσκονη μοιράστηκαν στα παιδιά, αλεύρι απλώθηκε πάνω στα τραπέζια και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο ετοιμάστηκαν, χαρίζοντας σε όλους μας μπόλικο αλεύρι πάνω στα ρούχα μας αλλά και πολλά χαμόγελα.



Για την συνέχεια είχαμε παιχνίδι ελεύθερο στην αυλή του Ειδικού Δημοτικού Περάματος και βέβαια λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.
Τα νηπιάκια μου ανυπομονούν να ξαναπάμε να παίξουμε με τους "διαφορετικούς" αλλά τόσο ίδιους με εμάς φίλους μας.




2 σχόλια: