Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

2 Απριλίου 2015 - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 Σκορπίζω στο πάτωμα εικόνες από περιοδικά και τα παιδιά καλούνται να διαλέξουν μία από αυτές και να πάνε επίσης να διαλέξουν τη θέση που θα καθίσουν στο τραπέζι. Οι ομάδες που σχηματίζονται είναι έξι στον αριθμό, αφού έξι είναι και τα τραπέζια εργασίας μας. Ενημερώνω τις ομάδες ότι κάθε μία θα σκεφτεί μια ιστορία χρησιμοποιώντας τις εικόνες της και εγώ θα περνάω να καταγράφω τις ιδέες τους. Όταν ολοκληρώνεται η γραφή της ιστορίας, τα παιδιά κόβουν τις εικόνες τους και τις ετοιμάζουν για κολάζ. Τα αποτελέσματα είναι αξιόλογα.




Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε να παίζει σαξόφωνο, να πίνει καφέ , να μαγειρεύει ,να οδηγάει και να πηγαίνει διακοπές.



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοπέλα και πήγε σε ένα εστιατόριο για να φάει. Μετά έφυγε και πήγε στο λιμάνι για να πάει ταξίδι. Στο ταξίδι ήρθαν μαζί και οι φίλοι της. Πήγαν ταξίδι στην έρημο, στη Κρήτη, τη Σαλαμίνα και τη Χίο.



  Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μαύρο άλογο, που το βρήκε ένας άνθρωπος με βαλίτσα. Πήρε το άλογο για να πάει στην δουλειά . Εκεί δούλευαν και δύο παιδιά. Μάζευαν καπάκια για να τα πάνε σπίτι να φτιάξουν τον υπολογιστή. Ο μπαμπάς τους ήταν στο σπίτι και τα περίμενε, γιατί αν δεν έφερναν καπάκια θα τους μάλωνε. 



 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που καθόταν στο αυτοκίνητο και σκεφτόταν τη μαμά του, που είχε πάει για ψώνια. Η μαμά μετά τα ψώνια θα πήγαινε βόλτα. Ήθελε να πάει να δει το άλογο.



Ήταν κάποτε ένας άνδρας που ανέβηκε ψηλά σε ένα κτίριο. Έψαχνε να βρει τη γυναίκα του. Τα ξαδέλφια του που είχαν πάει σε έναν κήπο για να δουν λουλούδια , άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει και πήγαν να τον βοηθήσουν. Ο άνδρας φώναζε " Έλα να πάμε στο σπίτι μας" στη γυναίκα του. Η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι γιατί ο άνδρας της δεν της μιλούσε ωραία. 




Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα κάστρο ζούσε ένας άνθρωπος που του άρεσε να πίνει κρασί. Μια μέρα ήρθε στο κάστρο μια κοπέλα και κάθισε να περιμένει τον φίλο της. Μόλις ήρθε ξάπλωσαν στον κήπο του κάστρου. Μετά ήρθε ο κύριος που έπινε και τους κέρασε ποτό και αυτοί αμέσως κοιμήθηκαν. Το ποτό ήταν υπνωτικό κρασί.

1 σχόλιο: