Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το προσωπικό ημερολόγιο του κάθε νηπίου για τον μήνα Δεκέμβριο.

 Τη πρώτη ημέρα του μήνα αφηγήθηκα στα παιδιά την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Είδαμε μαζί την εικονογράφηση κάποιων βιβλίων, παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε τις εικόνες που τους έκαναν εντύπωση, τους έδωσα ένα φύλλο εργασίας με τον Ιωσήφ, τη Μαρία και το Θείο Βρέφος για να το ζωγραφίσουν και να γίνει οπτικά η εμπέδωση της ιστορίας.
 Στην συνέχεια τους είπα ότι κάθε μέρα που θα συμπληρώνουμε το ημερολόγιο της τάξης, για τον μήνα Δεκέμβριο θα ζωγραφίζει, όποιος κάνει ημερολόγιο, ένα αστεράκι. Την ημέρα των Χριστουγέννων ολοκληρώνεται η δράση αυτή γιατί θα ζωγραφίσουμε το μεγάλο αστέρι της Βηθλεέμ.
 Στο σχόλασμα ενημερώθηκαν οι γονείς του τμήματος ότι η δράση αυτή επεκτείνεται και προς αυτούς, αφού καθημερινά θα παίρνουν τα παιδιά στο σπίτι από μια φωτοτυπία με ένα αστέρι για να το ζωγραφίζουν, όπως θέλουν, να το κόψουν και να αναγράφουν μέσα τον αριθμό-ημερομηνία κάθε ημέρας. Η δράση ολοκληρώνεται πάλι τα Χριστούγεννα, όπου αναλαμβάνουν έργο οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν και στολίζουν κάπου τα αστεράκια των παιδιών, μπαίνουν και τα νήπια στο πλάνο και γίνεται λήψη μιας φωτογραφίας, την οποία μου τη στέλνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εγώ κάνω ανάρτηση τις προσωπικές εμπνεύσεις των γονέων και τις δημιουργίες των παιδιών τους στο ιστολόγιο .
 Ευχαριστώ όλους για τη καλή διάθεση να συμμετέχουν, συγχαίρω τους συμμετέχοντες για τις ωραίες φωτογραφίες και τους εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και να έχουν καθημερινά δίπλα τους τόσο λαμπερά αστέρια σαν τα παρακάτω.
 Απολαύστε λοιπόν τα αστεράκια του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος.
                                                                 Ο Σοφιανός

                                             Ο Αλέξανδρος

                                          Ο Δημήτρης

Ο Παναγιώτης


Η Μαρίνα

Η Λιάνα


Ο Άγγελος
Ο Γιώργος
 
Η Ζηνοβία


2 σχόλια:

  1. Μπράβο Σοφία! Μπράβο και στα παιδιά (και γονείς) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σου! Τέλεια ιδέα και πολύ όμορφο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σου σχόλιο.
      Όταν αυτά προέρχονται από συναδέλφους έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί κατανοούν και γνωρίζουν πως λειτουργεί η τάξη.

      Διαγραφή