Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Αλληλογραφία μεταξύ των δυο υποτμημάτων...ακολουθώντας τα μέτρα προστασίας.

 Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων έληξε και η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις έγινε από την 1η Ιουνίου, σε μια καθημερινότητα όμως διαφορετική από αυτήν που κλήθηκαν να προσαρμοστούν τα νήπια στις αρχές της σχολικής χρονιάς.
 Έχοντας ήδη διανύσει μία εβδομάδα με χωρισμένο τμήμα και λειτουργία των υποτμημάτων εκ περιτροπής, προβάλλει όλο και περισσότερο η ανάγκη και  έντονη επιθυμία εποικοινωνίας των μαθητών με τους φίλους και συμμαθητές του άλλου υποτμήματος.
 Το θέμα συζητήθηκε και προτάθηκε από τους μαθητές η αποστολή μηνυμάτων προς τους φίλους του. Τα νήπια  στα πλαίσια της παιδαγωγικής τεχνικής του Freinet αλληλογραφία που είχαν ήδη ξεκινήσει με άλλο νηπιαγωγείο, ήταν γνώστες της διαδικασίας και υπήρξε έντονος ενθουσιασμός για την εναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής μηνυμάτων με τους φίλους τους, τους οποίους δεν βλέπουν λόγω των συνθηκών που μας επέβαλλε ο κορωνοιός.
 Καθημερινά λοιπόν , σε ένα φύλλο χαρτί, οι μαθητές ετοιμάζουν μια ζωγραφιά για τον φίλο τους, υπαγορεύουν στη νηπιαγωγό το μήνυμα τους και το αντιγράφουν. Μέχρι τις 26 ιουνίου, που θα ολοκληρωθεί η φοίτηση για αυτό το έτος, οι μαθητές του Α υποτμήματος θα έχουν επικοινωνήσει με όλους τους μαθητές του Β υποτμήματος και το αντίστροφο,αφού τα μηνύματα τους αναρτώνται στο πίνακα και η νηπιαγωγός την επόμενη ημέρα τα διαβάζει στους παραλήπτες τους. Οι μαθητές,  είναι αυτονόητο ότι μπορούν να δουν, να ακούσουν από τη νηπιαγωγό και να παρατηρήσουν μόνο το μήνυμα του φίλο τους, όχι να το αγγίξουν. Τα μηνύματα θα μπουν στο τέλος της χρονιάς στους φακέλους των παραληπτών.

                                    3/6/2020





4/6/2020



 
5/6/2020






Μέσω του ιστολογίου, όπου θα γίνονται καθημερινά αναρτήσεις, οι μαθητές θα μπορούν να ξαναδούν από το σπίτι τα μηνύματα των φίλων τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου