Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η πασχαλιά, το φυτό της Παναγίας!!!

Λέγεται ότι μετά τη Σταύρωση του Κυρίου μας, η Παναγία έκατσε κάτω από ένα δέντρο να θρηνήσει. Το δέντρο αυτό είχε μόνο φυλλαράκια. Η Παναγία έκλαψε τόσο πολύ που την πήρε ο ύπνος. Το δέντρο τότε έριξε όλα τα φύλλα του για να σκεπάσει τη Παναγιά και να τη ζεστάνει. Η Παναγία μόλις ξύπνησε και κατάλαβε τι είχε συμβεί, ευλόγησε το φυτό να είναι πάντα μοσχοβολιστό. Τότε το δέντρο έβγαλε πάλι φύλλα και μικρά άνθη που γέμισαν τον τόπο από το άρωμα τους. Απο τότε το φυτό ονομάστηκε Πασχαλιά και ανθίζει μια φορά το χρόνο, για περίπου ένα μήνα, την περίοδο του Πάσχα. 

Παρατηρήστε τις παρακάτω εικόνες με τις πασχαλιές κι ετοιμάστε κι εσείς τις δικιές σας. 
 Θα μπορούσατε να σχεδιάσετε και να ζωγραφίσετε τις πασχαλιές εσείς. θα μπορούσατε να ζωγραφίστε την παραπάνω ιστορία και να ανεβάσετε τη ζωγραφιά στο padlet για να την δούμε κι εμείς.
Μια πρόταση είναι επίσης να δημιουργήσετε κλαδιά πασχαλιάς με πλαστελίνη.
Πάρτε ένα μοβ χαρτί, σχεδιάστε και κόψτε μοβ ανθάκια και κολήστε τα σε ένα γυμνό κλαδάκι που θα σας βρει η μαμά. Ζητήστε από τη μανούλα να ψεκάσετε τη κατασκευή σας και με τη κολώνια σας.
Ανυπομονώ να δω τις λουλουδένιες πασχαλινές δημιουργίες σας!!!





Για να ακούσω και τις σκέψεις σας. Το κορίτσι του πίνακα ζωγραφικής τι σκέφτεται; Πού πηγαίνει; Γιατί κρατάει πασχαλιές; Πού τις βρήκε; Θα συναντήσει κάποιον; 
Γράψτε μου στην σχετική ανάρτηση στο padlet μας, τις ιδέες σας!!!

S.G.Anderson, H εποχή των πασχαλιών, Ιδιωτική Συλλογή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου