Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821- Πρόταση για διαδικτυακή γιορτούλα!!!

 Με χαρά μου διαπιστώνω ότι όλο και περισσότερα παιδιά ανταποκρίνονται στα καλέσματα μου, μέσω του ψηφιακού τοίχου-padlet, που δημιούργησα και σκέφτηκα ότι μιας που πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε μαζί μια διαδικτυακή γιορτούλα.
 Τι εννοώ? Θεωρώ ότι όλοι θα συζητήσετε και θα αναφερθείτε σε γεγονότα της ιστορίας, τι σημαίνει αυτή η ημέρα για την χώρα μας αλλά  και για την θρησκεία μας. 
 Προτείνω σε εσάς που έχετε όρεξη, μετά την κουβέντα που θα κάνετε με τα παιδιά σας, να βρείτε στο διαδίκτυο ένα μικρό ποιημάτακι, να βοηθήσετε τα παιδιά να το μάθουν και να μου στείλετε το βιντεάκι για να το ανεβάσω στο padlet. Αν έχετε τη δυνατότητα  να τα ντύσετε με άσπρα -μπλε, να κρατήσουν ή ακόμα και να ζωγραφίσουν τη σημαία μας για να την κρατάνε. Μπορείτε ακόμα και παρέλαση να κάνετε μέσα στο σπίτι. Θα μπορούσε κάποιο παιδί να τραγουδήσει ή να ετοιμάσετε ένα σκετσάκι που θα παίζουν και τα αδέρφια τους, αν θέλουν να συμμετέχουν ή απλώς να πουν δυο κουβέντες στην κάμερα, σχετικές με την εθνική μας επέτειο.  Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε σίγουρα κάτι διαφορετικό, εκτός της καθημερινής ρουτίνας και θα παρασύρετε τα παιδιά στον ενθουσιασμό μιας γιορτής, που δυστυχώς δεν θα βιώσουν λόγω της κατάστασης.
 Η γιορτή μας θα είναι διαδικτυακή.
 θα Μένουμε Σπίτι αλλά θα μοιραζόμαστε όλοι την παρέα του άλλου!!!
 Ο λόγος που δεν ορίζω εγώ τα ποιήματα είναι γιατί όλο αυτό είναι προαιρετικό και δεν θέλω να το νιώσει κάποιος σαν υποχρέωση.
 Ας γιορτάσουμε λοιπόν και φέτος, χωρίς να αφήνουμε τα μικρόβια να μας αλλάζουν τα σχέδια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου