Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Λίγο πριν την πρώτη επιστολή...

 Στοχεύοντας να αντιληφθούν οι μαθητές και να γνωρίσουν τη μέθοδο της αλληλογραφίας, μιλήσαμε για το ταχυδρομείο και για την διαδικασία που γίνεται η επικοινωνία με αυτό το μέσο. 
 Αρχικά οι μαθητές ετοίμασαν μια ζωγραφιά για έναν συμμαθητή τους , την έβαλαν σε φακελο και έγιναν αποστολείς αυτού, ενώ μπήκαν και στη θέση του παραλήπτη, μιας που δέχτηκαν κι από ένα γράμμα-ζωγραφια απο συμμαθητή τους. 
 Τη συζήτηση ακολούθησε η παρατήρηση εποπτικού υλικού, η επικοινωνία των μαθητών με τη νηπιαγωγό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ανταλλάξαμε μηνύματα με τους μαθητές, με τη βοήθεια πάντα και συνεργασία των γονέων τους, οι οποίοι τους έγραψαν σε ενα χαρτί το μήνυμα που υπαγόρευσαν οι μαθητές και στη συνέχεια τους βοήθησαν να εντοπίζουν τα γράμματα στο πληκτρολόγιο, προκειμένου να γράψουν μόνοι τους το μήνυμα.   Επιπλέον γνωρίσαμε τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των Θεών. Οι μαθητές εμαθαν για το κυρήκειο του Ερμή και κατασκεύασαν ένα δικό τους. Ετοίμασαν τα φτερά για το κεφάλι τους και τα πόδια τους, όπως άλλωστε ήταν και ο Ερμής, έγραψαν σε ένα Α4 κι ένα μήνυμα για τους γονείς τους "Μαμά, μπαμπά σ΄αγαπαω" και μια μερα πριν, την ώρα που σχολάσαμε μετέφεραν όλοι το μήνυμα αυτοπροσώπως στις μανούλες, ντυμένοι Ερμής και "Ερμούλες"(την ονομασία του θηλυκού Ερμή την έδωσαν οι μαθητές😂)

Τα κυρήκεια των μικρών αγγελιοφόρων. Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες απο τους ίδιους τους αγγελιοφόρους με τα φτερά στο κεφάλι και στα σανδάλια. Με το που τα φόρεσαν πέταξαν και δεν πρόλαβα 😂

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου