Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Μια μέρα πριν τη λήξη του σχολικού έτους....2017-2018

το 9ο νηπιαγωγείο Περάματος άνοιξε για άλλη μια φορά τις πόρτες του προς τους γονείς του τμήματος, προκειμένου να παίξουμε παιχνίδια όλοι μαζί και να κλείσουμε το σχολικό έτος με γέλια και ευτυχισμένα μουτράκια.
 Αρχικά έγινε μια παρουσίαση αφιέρωμα στους μαθητές μου, που ήταν και οι πρωταγωνιστές της χρονιάς. Παράλληλα η παρουσίαση αποτέλεσε και μια αναδρομή στις δράσεις της φετινής χρονιάς. Λόγω του ότι στην παρουσίαση υπήρχαν φωτογραφίες των παιδιών, δεν μου επιτρέπεται να την προβάλω μέσω του ιστολογίου.
 Ακολούθησαν τα παιχνίδια μας. Ενήλικες και παιδιά, έγιναν όλοι μιας ηλικίας και συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χαρά.

  • Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και στο πρώτο παιχνίδι, τα μέλη της κάθε ομάδας κλήθηκαν να μεταφέρουν πλαστικά μπαλάκια από έναν κουβά σε έναν άλλο.
  •  Συναγωνιστήκαμε στο σημάδι, παίζοντας τα τενεκάκια μας, τα οποία σημαδεύαμε με μια μικρή μπάλα.
  • Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην μυική δύναμη, τραβώντας το σχοινί και φέρνοντας το προς το μέρος της ομάδας τους.
  • Έγιναν αγώνες δρόμου με έναν ιδιαίτερο ξεκαρδιστικό τρόπο, αφού οι συμμετέχοντες είχαν δεμένα το πόδια τους. Το αριστερό πόδι του ενός, ήταν δεμένο με το δεξί του και έτσι έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση και να επιστρέψουν στην ομάδα τους.
  •  Ακολούθησαν τα παιχνίδια με τα φρούτα. Στο πρώτο παιχνίδι οι μαθητές αναδεικνύονταν νικητές αν κατόρθωναν να φάνε πρώτοι τη καρπουζόφετα που είχαν μπροστά τους και βέβαια και εδώ δεν έπαιξαν μόνο μαθητές αλλά κι οι γονείς.
  • Τελευταίο παιχνίδι μας, αυτό με τα κεράσια. Ανα δύο τα παιδιά έτρωγαν τα κεράσια που ήταν μπροστά τους και νικητής ήταν αυτός που θα τελείωνε πρώτος τα κεράσια του αλλά και που θα έφτυνε, όσο πιο μακρυά μπορούσε τα κουκούτσια. Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο μακρυά έφτασαν κάποια κουκούτσια😂😂😂.

 Να σημειωθεί ότι κάθε παιχνίδι, συνοδευόταν και από τη κατάλληλη μουσική, έντονη και παιχνιδιάρικη, ιδανική για να εμψυχώνει αλλά και να συνοδεύει παράλληλα τις προσπάθειες των παιχτών.
 Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα, μια μέρα που έφερε ακόμα πιο κοντά τους γονείς με τα παιδιά τους αλλά και τους γονείς και τους μαθητές μεταξύ τους. 
 Τους ευχαριστώ όλους για την θετική τους ενέργεια, την  ευχάριστη διάθεση και τη χαρά στα πρόσωπα τους, που όλη τη χρονιά τη μετέδιδαν απλόχερα και στα παιδιά τους.
         Και του χρόνου , με υγεία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου